Ukrainos parlamentas legalizavo medicinines kanapes

Aukščiausioji Rada patvirtino įstatymą, legalizuojantį medicinines kanapes, „Telegram“ susirašinėjimo programėlėje pranešė parlamento „Holos“ frakcijos narys Jaroslavas Železniakas.

Medicininės kanapės.<br>T.Bauro nuotr.
Medicininės kanapės.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 21, 2023, 2:05 PM

Už įstatymą, reguliuosiantį kanapių panaudojimą medicinoje, pramonės tikslams, moksliniams tyrimams, balsavo 248 parlamentarai. Jis leis išplėsti pacientų galimybes gauti gydymą vaistais, sudarytais medicininių kanapių pagrindu.

Įstatymas leis atitinkamais vaistais gydyti potrauminį stresą, nerimo sutrikimus kenčiančius kariškius, epilepsija ir vėžiu sergančius pacientus. Medicininių kanapių narkotines ar psichotropines medžiagas bus leidžiama naudoti tik medicinos tikslams, moksliniams tyrimams ir mokslinei techninei veiklai.

Sveikatos priežiūros įstaigos ir individualūs verslininkai, turintys medicinos praktikos licenciją, turės galimybę įsigyti, gabenti, laikyti, išduoti, vartoti ir sunaikinti narkotines medžiagas. Gydytojai turės teisę išrašyti vaistus su kanapėmis. Tokie vaistai bus išduodami tik turintiems gydytojo receptą.

Be to, asmenys, turintys gydytojo receptą ir diagnozę patvirtinantį dokumentą, galės atvykti į Ukrainą ir išvykti iš šalies su nedideliu kanapių pagrindu pagamintų vaistų kiekiu.

Įstatymas įsigalios po pusės metų nuo jo paskelbimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.