R. Kadyrovo beprotybė: Čečėnija uždraudė muziką, kurią laiko per greita arba per lėta

Rusijos Čečėnijos Respublikos valdžia paskelbė draudžianti muziką, kuri, jos nuomone, yra per greita arba per lėta, skelbia CNN.

R. Kadyrovas.<br>AP/Scanpix nuotr.
R. Kadyrovas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 9, 2024, 10:55 PM

Čečėnijos kultūros ministras Musa Dadajevas penktadienį posėdyje paskelbė sprendimą apriboti visų muzikinių, vokalinių ir choreografinių kūrinių tempą nuo 80 iki 116 dūžių per minutę (BPM), pranešė Rusijos valstybinė agentūra TASS.

„Paskelbiau galutinį sprendimą, suderintą su Čečėnijos Respublikos vadovu Ramzanu Achmatovičiumi Kadyrovu, kad nuo šiol visi muzikiniai, vokaliniai ir choreografiniai kūriniai turi atitikti tempą nuo 80 iki 116 dūžių per minutę“, – sakė M. Dadajevas.

Pagal R.Kadyrovo nurodymą regionas dabar užtikrina, kad čečėnų muzikos ir šokio kūriniai atitiktų „čečėnų mentalitetą ir muzikinį ritmą“, siekdamas, kad „žmonės ir mūsų vaikų ateitis gautų čečėnų tautos kultūrinį paveldą“, pridūrė M.Dadajevas.

Draudimas reiškia, kad bus uždrausta daugybė tokių muzikos stilių kaip pop ir techno dainų.

Čečėnija yra Šiaurės Kaukazo regione tarp Kaspijos ir Juodosios jūrų. Tai beveik vien musulmoniška respublika, kuriai priklauso dalis Rusijos sienos su Gruzija.

R.Kadyrovas Čečėnijai vadovauja nuo 2007 m. ir savo pareigas eina siekdamas užgniaužti bet kokią nesantaiką.

Taip pat jo valdymo laikotarpiu buvo pranešimų apie smurto bangas prieš homoseksualius asmenis.

2017 m. pradžioje Jungtinių Tautų žmogaus teisių ekspertai paragino valdžios institucijas ištirti įtarimus, kad prieš LGBT asmenis buvo nukreiptas smurtas ir jie buvo sulaikyti. Pasak vietos žiniasklaidos pranešimų, kai kurie jų dėl savo seksualumo buvo nužudyti.

Apie dar vieną prieš LGBT nukreipto persekiojimo bangą pranešta 2019 m. sausį, kai, aktyvistų teigimu, buvo sulaikytos dešimtys vyrų ir moterų, o mažiausiai du iš jų mirė sulaikymo metu.

Atsakydamas R.Kadyrovas pareiškė, kad jo respublikoje nėra homoseksualių asmenų, o jei tokių yra, jie turėtų būti išvežti iš regiono.

Prokremliškas lyderis taip pat sutramdė Čečėnijos separatistų judėjimą, kuris beveik du dešimtmečius kovojo už nepriklausomybę nuo Rusijos.

2020 m. liepą JAV valstybės departamentas R.Kadyrovui taikė sankcijas už „dalyvavimą šiurkščiuose žmogaus teisių pažeidimuose“.

Pasak tuometinio valstybės sekretoriaus Mike'o Pompeo pareiškimo, departamentas turi „daug patikimos informacijos“ apie R. Kadyrovo atsakomybę „už daugybę šiurkščių žmogaus teisių pažeidimų, vykdomų daugiau nei dešimtmetį, įskaitant kankinimus ir neteisminius nužudymus“.

Parengta pagal CNN inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste