Žaibas metalo festivalį Vokietijoje pavertė siaubo naktimi

Trys mirę, viena moteris kovoja dėl gyvybės, kelios dešimtys sužeistų – tokia šiurpi Vokietijos praėjusio savaitgalio, per kurį kaip reikiant pasitrankė žaibai, statistika.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 2, 2012, 5:01 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 12:41 PM

Per kasmetinį sunkiosios muzikos festivalį, vykusį Roitzschjora oro uoste netoli Leipcigo, naktį iš šeštadienio į sekmadienį žaibas sužeidė 51 žmogų. Devyni žmonės patyrė sunkius sužalojimus. Gelbėjimo tarnybų operacija užtruko kelias valandas. Vieną sužeistąjį teko gaivinti, kiti du sąmonę atgavo patys, praneša focus.de.

Metalo muzikos festivalisWith Full Force“ kiekvienais metais privilioja tūkstančius sunkios muzikos mėgėjų.

Greitosios pagalvos medikai pirmiausiai turėjo gelbėti tuos festivalio lankytojus, kurie nuo didelės audros bandė slėptis kokteilių bare. Žaibas prieš antrą valandą nakties trenkė būtent į palapine uždengto autobuso iškilusį bokštą. Per metalinius polius, suoliukus ir tvirtinimo lynus žaibas pasiekė lankytojus. Kai kurie stipraus žaibo smūgio buvo parblokšti.

Nepaisant siaubo nakties, sekmadienį festivalis tęsėsi toliau. Organizatoriai apie nelaimę informavo savo „Facebook“ puslapyje ir padėkojo gelbėtojams.

Liūdnesnis likimas ištiko žaibo aukas golfo aikštyne netoli Korbacho. Dvi moterys, kurioms 41 ir 67 m., žuvo, dar viena, kuriai 50 metų, klinikoje kovoja dėl savo gyvybės. Pasak policijos atstovo, keletą minučių ji patyrė klinikinę mirtį.

Aukų vyrai aikštėje žaidė golfą. Moterys nuo smarkaus lietaus nuskubėjo pasislėpti į medinę pastogę. Vyrai pradėjo jų ieškoti, kai moterys neatsiliepė į mobiliojo telefono skambučius. Tada jie ir rado aukas. Po nelaimės jiems prireikė psichologo pagalbos.

Dar du kartus žaibai trenkė į geležinkelį. Vienas pataikė į vyšnios medį netoli pastogės, išdegė net žolė aplink. Kitas žaibo smūgis kliuvo pastogės stogui ir persimetė į medines sienas. Pastogė buvo vienoje iš aukščiausių vietų vietovėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.