Japonijoje dėl rekordinių liūčių žuvo trys žmonės, evakuota 50 tūkst. gyventojų

Japonijos pietvakarinėje

Kumamoto prefektūra patvirtino, kad žuvo trys moterys, kurių amžius - nuo 70 iki 90 metų ir kurių namus sunaikino vanduo.<br>"Reuters"
Kumamoto prefektūra patvirtino, kad žuvo trys moterys, kurių amžius - nuo 70 iki 90 metų ir kurių namus sunaikino vanduo.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 12, 2012, 12:50 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 5:30 AM

Kumamoto prefektūros gelbėtojai ir kariai reaguoja į pranešimus apie žemės nuošliaužas, po kuriomis liko namai ir įkalinti žmonės, bet jų darbui trukdo tai, kad kelius blokavo purvas ar vandens srautai.

Kai kuriose prefektūros dalyse per aštuonias valandas iki ketvirtadienio 8 val. ryto (2 val. Lietuvos laiku) iškrito beveik 500 mm kritulių.

„Ypač Kumamoto ir Oitos prefektūrose matome didžiausią lietų, kokį tik kada yra patyręs (regionas)“, - pranešė Japonijos meteorologijos agentūra.

Kumamoto prefektūra patvirtino, kad žuvo trys moterys, kurių amžius - nuo 70 iki 90 metų ir kurių namus sunaikino vanduo.

Vietos valdžia taip pat gavo pranešimus apie mažiausiai penkis dingusius žmones, tarp jų - vyrą, kurį Aso mieste nunešė patvinusi upė.

Kumamoto prefektūroje daugiau kaip 17 tūkst. būstų gyventojams buvo liepta evakuotis, o dar 5 tūkst. būstų gyventojams buvo rekomenduota susirasti prieglobstį kur nors kitur.

Kaimyninėje Oitos prefektūroje vietos valdžia iki ketvirtadienio ryto nurodė evakuotis beveik 15-ai tūkst. žmonių, o dar 10-čiai tūkst. patarė tai padaryti.

Iš viso abiejose šiose prefektūrose nurodymus evakuotis gavo daugiau kaip 50 tūkst. žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.