Lietuvių pamėgtą Tenerifę niokoja gaisrai, iš salos evakuojami žmonės

Poilsiautojų iš Lietuvos pamėgtoje Ispanijai priklausančioje Tenerifės saloje siaučia miškų gaisrai. Ugnis įsiplieskė liepos 15 dieną, o dėl stipraus vėjo bei aukštos oro temperatūros netruko išplisti. Šiuo metu liepsna apėmė maždaug 1,5 tūkst. hektarų plotą netoli turistų gausiai lankomo Teidės parko, o iš miestelio Vila Floro buvo evakuoti beveik 2 tūkst. žmonių. Pranešama, kad populiariųjų salos paplūdimių ugnis nepalietė, todėl pakrantėse įsikūrę turistai dėl to nenukentėjo.

Poilsiautojų iš Lietuvos pamėgtoje Ispanijai priklausančioje Tenerifės saloje siaučia miškų gaisrai.<br>„Reuters“
Poilsiautojų iš Lietuvos pamėgtoje Ispanijai priklausančioje Tenerifės saloje siaučia miškų gaisrai.<br>„Reuters“
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 19, 2012, 8:02 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 12:15 AM

Vietos valdžios atstovas Javieras Gonzalezas Ortizas patvirtino, kad su stichija kovojama pilant vandenį iš 11 lėktuvų. Ugniagesiams teko kovoti iš karto dviem frontais. Jie norėjo apsaugoti gyvenamąsias teritorijas ir neleisti ugniai išplisti į netoliese esančius tarpeklius, kur jos nebūtų galima suvaldyti.

Tenerifėje su ugnimi kovoja 800 ugniagesių. Jiems pavyko pristabdyti liepsnas, kad jos nepersimestų į patį draustinį. 19000 hektarų draustinis su 3718 metrų aukščio ugnikalniu ir besiribojančiomis teritorijomis 2007 metais buvo įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą. Antradienį jis buvo uždarytas lankytojams.

Kitoje Kanarų salynui priklausančioje La Palma saloje ugnies plitimą pavyko sustabdyti. Pirmadienį įsiplieskęs gaistas suniokojo 500 hektarų ploto, iš salos evakuota 160 žmonių.

Po sausiausios per pastaruosius 70 metų žiemos Ispaniją šią vasarą kamuoja ypač daug miškų gaisrų. Iki šiol didžiausias gaisras liepos pradžioje Valensijos regione sunaikino beveik 50 000 hektarų plotą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.