Uraganas „Sandy“ sudaužė „Karibų piratų“ burlaivį, kapitonas dingo

Uraganas „Sandy“ sudaužė legendinį burlaivį „Bounty“, kuris buvo naudojamas kuriant tokias Holivudo juostas, kaip „Maištas laive“ su Marlonu Brando ir „Karibų piratai: Numirėlio skrynia“ su Johnny Deppu. 15 iš 16 įgulos narių jau surasti, vienas iš jų - negyvas. Dingęs jūroje tebėra 63 metų kapitonas Robinas Walbridge'as. Kanadoje pastatyta laivo kopija pakliuvo į audrą prie Hatero kyšulio Šiaurės Karolinoje, rašo „Daily Mail“.

„Bounty“ dalyvavo kuriant garsius Holivudo filmus.<br>AP
„Bounty“ dalyvavo kuriant garsius Holivudo filmus.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-10-30 13:50, atnaujinta 2018-03-15 19:04

Vienas iš įgulos narių, 42 m. Claudene'as Christianas, buvo rastas be gyvybės ženklų ir vėliau paskelbtas mirusiu.

Iš skęstančio laivo žmonės bandė plaukti gelbėjimosi valtimis. Du pakrančių apsaugos sraigtasparniai iš gelbėjimosi valčių išgelbėjo 14 žmonių.

6 metrų aukščio bangos ir siaubingas vėjas užpylė tristiebio laivo denius. Persigandę įgulos nariai sulipo į gelbėjimosi valtis ir stebėjo, kaip tamsoje pradingsta ištuštėjęs jų laivas.

Visame pasaulyje Holivudo išgarsintas burlaivis, pastatytas pagal originalius Britų karališkojo jūrų laivyno brėžinius, uragano buvo nuneštas sekmadienio naktį ir šiuo metu, tapęs laivu vaiduokliu, lėtai juda link uragano epicentro.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.