Uragano „Sandy“ aukų skaičius auga

Prieš tris dienas JAV

Pelkingoje pievoje Niujorko pareigūnai rado dviejų berniukų, 2 metų ir 4 metų, kūnus.<br>"Reuters"
Pelkingoje pievoje Niujorko pareigūnai rado dviejų berniukų, 2 metų ir 4 metų, kūnus.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 2, 2012, 8:08 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 5:55 PM

Kol kas žinoma, kad per uraganą JAV žuvo 90 žmonių, 38 iš jų - Niujorke. Uraganas „Sandy“ JAV nusinešė jau daugiau gyvybių nei Karibuose, kur žuvo 69 žmonės.

Žuvusiųjų skaičius JAV dar gali išaugti, nes gelbėtojai šiuo metu tikrina visus namus. Apie 4,5 mln. žmonių 12-oje valstijų dar neturi elektros ir pradeda trūkti kuro. Audros padaryta žala gali siekti 50 milijardų JAV dolerių.

Niujorke ketvirtadienį buvo atnaujinti kai kurie metro reisai, bet judriausi reisai Manhatano rajone dar neatnaujinti, nes dėl audros buvo užtvindyti metro tuneliai. Miesto valdžia laikinai panaikino mokesčius už viešąjį transportą. Taip bandoma pritraukti daugiau keleivių, kad kuo mažiau žmonių važinėtų savo automobiliais, nes keliuose susidarė milžiniškos spūstys. Miesto valdžia tiltais į Manhatano rajoną leidžia važiuoti tik, jei automobilyje yra ne mažiau nei trys žmonės.

Penktadienį ketinama atnaujinti judriausią Niujorko metro maršrutą. Elektros tiekimas niujorkiečiams turėtų būti atnaujintas šeštadienį, tačiau kai kur elektros gali nebūti ir kelias savaites.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.