Anglijoje per renginį iš laužų susiformavo ugnies tornadai (video)

Didžiosios Britanijos Vorviko miesto hipodrome vykusiame Laužų nakties renginyje susirinkę dalyviai galėjo stebėti neįtikėtiną reiškinį – ugnies tornadų susidarymą. Retas gamtos reiškinys buvo netgi nufilmuotas telefonu ir įrašai paskelbti „Youtube“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 7, 2012, 12:32 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 3:52 PM

Ugnies tornadas susidaro, kai ugnis esant tam tikroms sąlygoms pakyla į orą kaip tornadas ir sudaro įspūdingą sūkurį, rašo „Daily Mail“.

Pasak stebėtojų, Vorvike susidariusių ugnies stulpų aukštis siekė beveik 10 metrų. Tai truko keletą minučių. Per jas pasirodė ne vienas, o keletas ugnies tornadų

Kad atsirastų ugnies tornadas, reikalingos labai specifinės sąlygos – turi būti atitinkama oro temperatūra, slėgis, vėjo greitis.

Ugnies tornadą telefonu nufilmavęs 30 m. fotografas Alexas Bradbury sakė: „Žiūrėjau į viršų ir stebėjau fejerverkus, bet kažkas akiračio pakraštyje patraukė mano dėmesį. Pastebėjau didelį ugnies sūkurį, panašų į nedidelį tornadą, lėtai judantį iš laužo.

Kai jis nurimo, pradėjo rastis kitas. Niekada nebuvau matęs nieko panašaus, todėl išsitraukiau iš kišenės telefoną ir pradėjau filmuoti – lyg norėdamas įtikinti pats save, kad visa tai iš tikrųjų vyksta.

Tie maži ugnies sūkuriai atsirasdavo vienas po kito maždaug dviejų ar trijų minučių laikotarpyje, po to tapo vis retesni ir galiausiai liovėsi.

Juos stebėti buvo kur kas įdomiau, nei fejerverkus. Tai buvo įspūdinga!

Laimei, liepsnos nenukeliavo toli ir nieko nepasiekė, taigi, niekam nekilo pavojaus.

Daugybė žmonių buvo sužavėti“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.