Kamčiatkoje po 36 metų nubudęs ugnikalnis nušlavė turistų namelius (video)

Kamčiatkoje prabudo 36 metus miegojęs ugnikalnis Plokščiasis Tolbačikas. Išsiveržusi lava sunaikino pastatus, kurie stovėjo už 10 km nuo ugnikalnio. Nukentėjusių nėra, praneša newsru.com.

Plokščiasis Tolbačikas pradėjo spjaudytis lapkričio 27 dienos vakare.<br>Youtube
Plokščiasis Tolbačikas pradėjo spjaudytis lapkričio 27 dienos vakare.<br>Youtube
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 30, 2012, 12:52 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 11:54 PM

Lavos srautai nugriovė Vulkanologijos ir seismologijos instituto bazės pastatus ir turistinę bazę upelio Vodopadnyj rajone. Gamtos parke „Kamčiatkos vulkanai“ sugriauti mokslininkų pastatai ir netoliese stovėję trys nameliai, skirti turistams ir inspektoriui, o taip pat „Tolbačinskaja“ bazės valgykla. Nelaimės metu žmonių bazėse nebuvo.

Ugnikalnis spjaudosi vis dar taip pat intensyviai. Lava jau užliejo keleto kvadratinių kilometrų plotą. Pasak specialistų, pavojaus, kad lava pasieks aplink esančias gyvenvietes, nėra.

Kaimuose, kur iškrito ugnikalnio išmesti pelenai, esančiuose už 60 ir už 50 km, daugiau kaip 1 mm, penktadienį ikimokyklinės įstaigos priima vaikus, o mokykloje pagal planą vyksta olimpiada. Ore tvyro sieros kvapas, jame daug vulkaninės kilmės dalelių. Gyventojams rekomenduojama likti uždarose patalpose.

Plokščiasis Tolbačikas pradėjo spjaudytis lapkričio 27 dienos vakare. 36 metus snaudusio ugnikalnio suaktyvėjimas taip pradžiugino mokslininkus, kad Vulkanologijos ir seismologijos instituto interneto puslapyje net pasirodė sveikinimas specialistams su ugnikalnio išsiveržimu.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.