Kova su spūstimis Rygoje: palik automobilį ir važiuok visuomeniniu transportu nemokamai

Kaimyninės Latvijos sostinė Ryga, kaip ir Vilnius, užversta sniegu. Tačiau kaimynai su eismo sutrikimais ir spūstimis kovoja net tik pasitelkdami sniego valymo techniką, bet ir skatindami vairuotojus nevažiuoti savo automobiliais, o kuo daugiau naudotis visuomeniniu transportu. Pateikus automobilio registracijos pažymėjimą, visuomeniniu transportu galima važiuoti nemokamai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 14, 2012, 12:38 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 3:33 PM

„Dėl sniego gyventojai šiandien gali naudotis visuomeniniu transportu nemokamai, pateikę transporto priemonės registracijos pažymėjimą (techninį pasą). Teisę važiuoti visuomeniniu transportu suteiks ir registracijos pažymėjimai, išduoti lizingo bendrovių; registracijos pažymėjimais gali naudotis ir kiti šeimos nariai.

Registracijos pažymėjimą kaip dokumentą, leidžiantį važiuoti visuomeniniu transportu, reikia pateikti tik kontrolieriui, jo nereikia rodyti vairuotojui. Nemokamas važiavimas netaikomas mikroautobusams“, - rašo riga.lv.

Tokiomis priemonėmis Rygoje siekiama sumažinti spūstis, susidarančias dėl prastų oro sąlygų ir gatvių būklės.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.