Australija: tūkstančiai gaisrų niokojamos Tasmanijos gyventojų įkurdinta evakavimo centruose

Tasmanijos saloje, kuri

Tasmanijos saloje, kuri yra už 240 kilometrų nuo pietrytinės Australijos pakrantės, siaučia keliolika didelių miško gaisrų.<br>"Reuters"
Tasmanijos saloje, kuri yra už 240 kilometrų nuo pietrytinės Australijos pakrantės, siaučia keliolika didelių miško gaisrų.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 6, 2013, 9:35 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 12:11 AM

Karšti ir sausi orai neleidžia ugniagesiams paimti situacijos kontrolės į savo rankas. Pranešimų apie aukas ir nukentėjusiuosius kol kas negauta. Bet keli tūkstančiai salos gilumoje esančių miestelių ir kaimelių gyventojų buvo priversti palikti savo namus ir praleisti naktį į sekmadienį evakavimo centruose, atidarytuose pakrantės miestuose.

Didžiausias gaisras šėlsta už maždaug 100 kilometrų į šiaurę nuo svarbiausio Tasmanijos miesto Hobarto. Ugnis sunaikino beveik 10 tūkstančių hektarų miško masyvų. Per kitą gaisrą sudegė daugiau kaip trečdalis namų ir statinių Danalio miestelyje, kur gyvena apie 300 žmonių, ir beveik pusė namų Konolis Maršo kaime, turinčiame apie 200 gyventojų.

Į pagalbą Tasmanijos ugniagesiams sekmadienį turi atvykti didelė jų kolegų brigada iš Viktorijos valstijos. Tasmanijoje iš viso gyvena 512 tūkstančių žmonių, daugiau kaip 200 tūkstančių jų įsikūrę šios Australijos valstijos sostinėje Hobarte.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.