Dėl artėjančios smarkios pūgos JAV atšaukiami lėktuvų reisai

Kartu M. Bloombergas pabrėžė, kad miestas pasirengęs snygiui.

Daugiau nuotraukų (1)

DPA, ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 8, 2013, 4:42 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 8:03 AM

Artėjantis gausus snygis rytinėje pakrantėje trikdo lėktuvų eismą. Dėl gresiančios sniego audros jau atšaukta daugiau kaip 3 000 skrydžių, rašo laikraštis „USA Today“.

Nacionalinė meteorologijos tarnyba savo pranešime kalba apie „galbūt istorinę žiemos audrą“, praslinksiančią virš Niujorko ir Pensilvanijos valstijų bei Naujosios Anglijos regiono.

Bostono meras nurodė, kad nuo penktadienio popietės gatvėse neliktų automobilių. Prognozuojama, kad mieste gali prisnigti iki 60 cm.

Pūga gali smarkiai smogti ir Niujorko didmiesčiui. Čia laukiama iki 30 cm sniego. Audros vėjo stiprumas gali siekti 95-120 km/h.

Niujorko meras Michaelas Bloombergas paragino gyventojus apsirūpinti atsargomis ir medikamentais ir, jei įmanoma, nevažiuoti automobiliais. Gali dingti elektra, kilti transporto trikdžių.

Kartu M. Bloombergas pabrėžė, kad miestas pasirengęs snygiui.

Didelė pūga penktadienį slinko į JAV šiaurės rytų regioną, o smarkus snygis, lijundra ir šaltis prognozuojami nuo Niujorko iki Meino, taip pat tankiai gyvenamose teritorijose giliau žemyne.

Nacionalinė orų tarnyba (NWS) prognozuoja „didelę žiemos audrą“ nuo penktadienio iki šeštadienio, taip pat nurodė, kad Niujorkui gresia didelė pūga - pūs smarkus vėjas ir gausiai snigs.

„Dvi orų sistemos iš poliarinių ir paatogrąžių aukštuminių oro srautų susijungs, sukurdamos didelę ir galbūt istorinę žiemos audrą“, - sakoma NWS pranešime.

Ši audra atslenka praėjus kiek daugiau nei trims mėnesiams po uragano „Sandy“, kuris nuniokojo Niujorką ir Naująjį Džersį, nusinešdamas 132 žmonių gyvybes ir padarydamas žalos, vertinamos daugiau nei 71,4 mlrd. dolerių.

Numatoma, kad naujausia audra ypač smarkiai smogs Bostonui, tačiau meteorologai nurodė, kad šis atmosferos darinys išsilaikys iki šeštadienio, o vėliau orai atšils.

„Audra didžiausią intensyvumą turėtų pasiekti šeštadienį paryčiais į rytus nuo Menkių kyšulio“, - nurodė NWS, prognozuodama, kad tame regione prisnigs 30-60 centimetrų.

Taip pat numatomi smarkus vėjai, kurių greitis sieks 40-56 kilometrų per valandą, o gūsiai gali sustiprėti iki uraganinio stiprumo - 120 kilometrų per valandą, sunešdami aukštas pusnis.

Sinoptikai Niujorkui prognozuoja daugiau nei 30 centimetrų sniego, o Bostone, kur nurodyta uždaryti mokyklas, gali užkloti net 60 centimetrų storio sniegas, kuris bus daug gilesnis pusnyse.

Niujorko meras M. Bloombergas pareiškė, kad miesto mokyklos nenutrauks darbo, tačiau į Staten Ailendo salą plaukios mažiau keltų, o gyventojams patariama ruoštis blogiausiam scenarijui.

„Dėl galimo elektros dingimo ir susisiekimo sunkumų niujorkiečiams patariama sukaupti reikalingų atsargų, įskaitant vaistus“, - sakė M. Bloombergas.

Niujorko ir kaimyninio Naujojo Džersio pareigūnai iškvietė į daugiau darbuotojų ir ruošia sniego valymo techniką. Jie nurodė sutelkę daugiau nei 200 sniego valymo mašinų svarbiausiuose šio regiono oro uostuose, tarp jų „JFK International“, Lagvardijos ir Niuarko „Liberty International“.

Jau apie 900 skrydžių buvo atšaukti, o dar tūkstančiai atidėti, nors smarkiausia audra matomai siautės penktadienį.

Audros frontas jau pasiekė Čikagos O'Hare'o tarptautinį oro uostą, kur jau ketvirtadienio popietę dalis skrydžių buvo atidėti dėl sniego ir ledo. Kaip praneša tinklalapis FlightAware.com, buvo atšaukti daugiau nei 80 skrydžių iš to oro uosto.

Bostono meras Thomas Menino nurodė nebūtiniausių miesto įstaigų darbuotojams likti namuose, taip pat paskelbė draudimą statyti automobilius gatvėse.

Vyresnio amžiaus žmonės jau lygina ateinančią audrą su nuožmia 1979-ųjų pūga, kuri nusinešė 100 žmonių gyvybes, užvertė Bostoną daugiau nei 68 centimetrų, o Rod Ailendo miestą Providensą - 71 centimetro gylio sniegu.

Per tą pūgą žmonės buvo priversti palikti keliuose įstrigusius automobilius, o Bostone daugeliui teko išsitraukti slides arba sniegbridžius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.