Niujorko pulsą pristabdė galinga sniego pūga (papildyta)

Pranešama, kad dėl pūgos vienas žmogus žuvo, o apie 600 tūkstančių gyventojų liko be elektros.

Dėl sniego audros Niujorko, Masačiusetso, Konektikuto, Meino ir Rod Ailando valstijų gubernatoriai paskelbė nepaprastąją padėtį savo valstijose.<br>„Reuters"
Dėl sniego audros Niujorko, Masačiusetso, Konektikuto, Meino ir Rod Ailando valstijų gubernatoriai paskelbė nepaprastąją padėtį savo valstijose.<br>„Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA, BNS AFP ir lrytas.lt inf.

2013-02-09 14:32, atnaujinta 2018-03-12 06:57

Pranešama, kad dėl pūgos vienas žmogus žuvo, o apie 600 tūkstančių gyventojų liko be elektros.

Pūga, kuri, kaip teigia meteorologai, pažers iki šiol daugiausia sniego per šią žiemą Naujosios Anglijos pakrantėje, grasina nutraukti elektros tiekimą ir palikti be transporto dešimtis milijonų žmonių.

Kaip pranešė Niujorko valdžia, jau nuo penktadienio vidurdienio darbą nutraukė Niujorko oro uostas „LaGuardia“ ir oro uostas „Newark“, kaimyninėje Naujojo Džersio valstijoje. Johno F. Kennedy oro uostas penktadienio vakare atšaukė visus skrydžius. Iš viso buvo atšaukta apie 2,3 tūkst. skrydžių.

Be to, skrydžiai atšaukti Bostono, Čikagos ir Vašingtono oro uostuose. Šešiasdešimt JAV oro uostų paskelbė nutraukiantys darbą.

Jau atšaukta 5 tūkst. skrydžių.

JAV valdžia patarė šiaurės rytinių valstijų gyventojams neiti iš namų ir nevykti į keliones automobiliu, jei nėra būtinybės. Penktadienį Masačiusetso valstijoje buvo atšauktos pamokos mokyklose.

Be to, valstijos gubernatorius uždraudė sniego audros metu bet kokį automobilių eismą keliuose, draudimas netaikomas tik skubios pagalbos tarnybų transporto priemonėms.

Dėl pūgos Niujorko, Masačiusetso, Konektikuto, Meino ir Rod Ailando valstijų gubernatoriai paskelbė nepaprastąją padėtį savo valstijose. Apie tai šeštadienį informuoja „Reuters“. Šiose valstijose laikinai uždraustas automobilių eismas, gyventojams patariama neišeiti iš namų.

Kaip skelbia CNN, be elektros jau liko apie 500 tūkst. žmonių. Kai kuriose valstijose dar penktadienį buvo atšauktos pamokos mokyklose.

Snygis JAV šiaurės rytuose prasidėjo vasario 8 d. ryte ir sustiprėjo į vakarą. Įvairiais vertinimais, sniego danga siekia iki 46-76 cm.

Prognozuojama, kad „Nemo“ gali tapti viena iš dešimties galingiausių sniego audrų per visą JAV istoriją. Daugiausia sniego iškrito 2003 metais Bostono oro uoste. Tuomet sniego dangos aukštis siekė 70 centimetrų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.