Britai tęsia pedofilų medžioklę pramogų pasaulyje

Britų pramogų pasaulis iki šiol negali atsigauti po pernai kilusio pedofilijos skandalo, kuriame centrine figūra tapo viena ryškiausių praėjusių dešimtmečių žvaigždžių Jimmy Savile’as.

R.Harrisas (kairėje) yra ne tik pramogų pasaulio garsenybė, bet ir nutapęs karalienės Elizabeth II portretą. Dabar jis yra įtariamas pedofilija.
R.Harrisas (kairėje) yra ne tik pramogų pasaulio garsenybė, bet ir nutapęs karalienės Elizabeth II portretą. Dabar jis yra įtariamas pedofilija.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-04-22 09:36, atnaujinta 2018-03-07 22:40

Dabar įtarimai prislėgė ir kitą garsenybę.

Jungtinės Karalystės pramogų pasaulio veteranas Rolfas Harrisas buvo suimtas atliekant policijos tyrimą dėl įtariamo lytinio išnaudojimo, susijusio su skandalu dėl velionio BBC žvaigždės J.Savile’o.

82 metų R.Harrisui jau pareikšti įtarimai dėl lytinio priekabiavimo prie jaunuolių. Australijoje gimęs menininkas, muzikantas ir televizijos laidų vedėjas yra ypač garsus ir įtakingas Jungtinėje Karalystėje, kur minimas kone kasdien.

Pirmąkart policija R.Harrisą apklausė pernai lapkritį, tačiau tada jis nebuvo suimtas pritrūkus įrodymų. Galiausiai pareigūnai jį sulaikė kovo 28 dieną, į vakarus nuo Londono esančioje Berkšyro grafystėje vykdydami operaciją „Kukmedis” („Operation Yewtree”).

Tas reidas buvo surengtas pasklidus pranešimams, kad J.Savile’as per penkis dešimtmečius išnaudojo šimtus jaunų aukų. Šis nacionalinio transliuotojo BBC laidų vedėjas mirė 2011-aisiais būdamas 84 metų.

Tačiau R.Harrisas ir tada išsisuko, o policija turėjo jį paleisti už užstatą taip viešai ir neįvardijusi, kas ir kuo buvo įtariamas. Bet tyrimą nutarta tęsti. Atrodė, kad ir vėl pritrūks įrodymų, tačiau, anot pareigūnų, įvyko proveržis.

Policija nurodė, kad įtarimai suimtam vyrui nėra tiesiogiai susiję su J.Savile’u.

R.Harrisas ištisus dešimtmečius buvo žinomas pramogų pasaulio veikėjas. Dvi jo dainos yra iškopusios į populiariausių muzikinių kūrinių sąrašų viršūnes: „Tie Me Kangaroo Down, Sport”, kurią jis yra atlikęs su garsiąja grupe „The Beatles”, ir „Two Little Boys”.

Jis taip pat vedė televizijos laidas, nutapė oficialų karalienės portretą jos 80-ajam gimtadieniui 2006 metais, taip pat pasirodė per monarchės valdymo Deimantinio jubiliejaus koncertą praėjusiais metais.

Atliekant operacijos „Kukmedis” tyrimus, buvo suimta keliolika žmonių, tarp jų buvusi popmuzikos žvaigždė Gary Glitteris ir garsenybių atstovas Maxas Cliffordas. Tačiau kaltinimai iki šiol pateikti tik 66 metų Davidui Smithui – buvusiam BBC vairuotojui.

Manoma, kad įtarimus pateikus R.Harrisui bus praskleistas šydas nuo Jungtinėje Karalystėje ilgus dešimtmečius neva veikusio pedofilų tinklo, į kurį buvo įsipainioję dešimtys garsenybių. Naudodamiesi savo įtaka jie esą įbaugindavo aukas tylėti.

Tačiau mirus J.Savile’ui ir paaiškėjus, kad jo prievartos aukomis galėjo tapti per 500 žmonių, vis daugiau nukentėjusiųjų ryžtasi duoti parodymus policijai prieš savo kankintojus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.