Sektantų byloje kaltinami ir Dominikos Respublikos pareigūnai

Dominikos Respublikos gyventojai stebi painią europiečių sektos, galėjusios planuoti perversmą ir prekiauti žmonių organais, bylą. Bet ne mažiau bėdų nei kulto lyderiai turi juos sučiupę pareigūnai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 3, 2013, 9:00 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 2:36 PM

Didžiulė dėmė ant religinės grupės, pavadintos „Ateities sveikatos akademija” („The Academy for Future Health”), krito 2012-ųjų spalį. Tuomet Dominikos Respublikos pareigūnai sektoje surengė reidą, rašo „Lietuvos rytas“.

Dabar nuspręsta, kad sektos lyderis Peteris Brunckas su sūnumi bus teisiami dėl neteisėto ginklų laikymo ir maištavimo, nes tam pakanka įrodymų.

Tačiau dar didesnės bausmės nei šiems įtariamiesiems gresia Dominikos Respublikos pareigūnams. Jie per reidą sektoje ne tik nužudė vieną jos narių, bet neva apsivogė.

Sekta laukė chaoso

Dominikos Respublikos pareigūnams kėlė įtarimų Sosua mieste veikiančios slaptos dvasinės grupės, kurios dauguma narių yra išeiviai iš Vokietijos, veikla.

„Ateities sveikatos akademijos” tinklalapyje kalbama apie neatpažintus skraidančiuosius objektus, JAV valdžios blogybes, pasaulinę finansų krizę ir artėjančią sumaištį.

Esą planeta valosi – atsikrato jos paviršiuje esančių šiukšlių.

Tačiau policija įtarė už viso to esant kai ką daugiau ir 2012-ųjų spalį surengė kruviną reidą patalpose, kuriose gyvena daugiau nei pora dešimčių sektai priklausančių šeimų.

Po šio žingsnio pareigūnai paskelbė pričiupę ginkluotus europiečių kulto narius, kurie esą galėjo rengti sąmokslą prieš valdžią ir pardavinėti žmonių organus.

Visi mokėsi šaudyti

„Ateities sveikatos akademijos” atstovas Ulrichas Muhlas ir praėjus metams po reido tikina, kad už slaptos religinės grupės sienų nevyko nieko nusikalstama.

„Pagrindinė mintis – duoti žmonėms vietą gyventi ramų, dvasingą gyvenimą, ieškoti tiesos”, – aiškino U.Muhlas. Įdomu tai, kad pas „dvasinguosius tiesos ieškotojus” aptikta automatinių, snaiperių ginklų. Vyras turi atsakymą ir į klausimą, kodėl grupės nariai buvo sukaupę tiek daug ginklų: jie esą bijojo nusikaltimų.

Bet tie, kurie klausėsi P.Bruncko mokymų arba kitokiais būdais susipažino su sektos veikla, neslepia, kad jiems šis kultas jau kurį laiką kėlė susirūpinimą.

Netoli sektos patalpų gyvenantis buvęs jos narys Klausas Mulleris sako, kad P.Brunckas prognozavo katastrofišką pasaulio pabaigą 2012-ųjų rugpjūtį.

Dėl to sektos lyderis esą kaupė maisto atsargas, ginklus, kitokius prietaisus ir net turėjo greitosios pagalbos automobilį. Visi grupės nariai, nesvarbu amžius, taip pat turėjo išmokti šaudyti.

„Šie žmonės negyvena realybėje”, – kalbėjo K.Mulleris.

Kaltos abi pusės?

Sektos lyderis P.Brunckas ir jo sūnus Danielis Rolandas už savo tiesą netrukus kovos teisme. Mat prekybos organais įrodymų pareigūnai taip ir nerado.

Negana to, jie patys prisivirė košės ir dabar yra atsidūrę prokurorų akiratyje.

Reide dalyvavę policijos pareigūnai kaltinami mušę sektos lyderį ir jo sūnų, kai jie buvo surakinti antrankiais.

Pareigūnai nušovė beginklį sodininką Peterį Dittrichą, o paskui suėmė jo žmoną, kai ji gindama sutuoktinį pati šovė į pareigūnus.

Pastarieji taip pat įtariami sektos teritorijoje pavogę dalį grynųjų pinigų, papuošalų ir asmeninių daiktų, kurių bendroji vertė siekia apie 1,5 milijono dolerių.

„Tai buvo plėšikavimas”, – apibendrino P.Bruncko teisininkas Jose Carlosas Gonzalezas.

P.Brunckui ir jo sūnui gresia iki 10 metų kalėjimo bausmė, o reide dalyvavusiems pareigūnams už grotų gali tekti pasėdėti kur kas ilgiau.

Tiesa, vietos prokurorė Alba Nunez pabrėžia, kad nors policija per reidą pažeidė įstatymus, dvasinės grupės lyderiai toli gražu nėra be dėmės. „Vokietijos piliečiai nori atrodyti tik kaip aukos, bet taip nėra. Jie vykdė labai rimtus nusikaltimus”, – kalbėjo prokurorė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.