V.Žirinovskis žada – Baltijos šalys bus okupuotos arba sunaikintos

Skandalingasis Rusijos politikas Vladimiras Žirinovskis pareiškė, kad Baltijos šalys, išdrįsusios palaikyti Vakarų karinius veiksmus prieš Siriją, tikrai bus okupuotos arba sunaikintos. Tą Rusijos liberalų demokratų partijos lyderis pasakė per interviu Rusijos leidiniui „Komsomolskaja pravda“.

V.Žirinovskis paragino nutraukti visus ekonominius ryšius su Lietuva, Latvija ir Estija, o krovinius vežti tiktai per Rusijos uostus.<br>Youtube nuotr.
V.Žirinovskis paragino nutraukti visus ekonominius ryšius su Lietuva, Latvija ir Estija, o krovinius vežti tiktai per Rusijos uostus.<br>Youtube nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 4, 2013, 1:47 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 1:53 PM

„Kai štai tokie šunyčiai kiauksi pasauliniame procese, po to juos okupuoja. O dar jie ims rėkti – kodėl mus okupavo! Visos Baltijos šalys būtinai bus okupuotos arba sunaikintos“, - sakė V.Žirinovskis.

„Ten stovi raketos, už 5 minučių skrydžio iki Maskvos. Štai mūsų susitikimas trunka 50 minučių. Jau dešimt kartų būtų atskridusios jų raketos ir subombardavę visą Maskvą. Ir tai daro Latvija, Estija ir Lietuva. Ar mes galime tai atleisti? Niekada! Jos bus sunaikintos likus 5 minutėms iki išskrendant iš ten NATO raketoms. Visiškai sunaikintos, nušluotos nuo žemės paviršiaus. Jų idiotai vadovai šito nesupranta. Ir dar dalyvauja operacijoje prieš Siriją. Ar tie vadovai iš viso turi galvą ant pečių?“ - piktinosi V.Žirinovskis.

„Niekinga Baltijos smulkmė! Švedija tyli, Suomija tyli, Norvegija ir Danija... O štai šitie – patys agresyviausi. Pudelis! Latviškas pudelis užburkavo“, - pareiškė jis.

V.Žirinovskis paragino nutraukti visus ekonominius ryšius su Lietuva, Latvija ir Estija, o krovinius vežti tiktai per Rusijos uostus.

„Jeigu aš būčiau prezidentas, tai pasikviesčiau Lietuvos, Latvijos ir Estijos ambasadorius ir paklausčiau: Lietuvos ambasadoriau, mes atidavėme jums Klaipėdą? Tai mes ją atėmėme iš vokiečių Rusijos kareivių kraujo sąskaita, tai Prūsija. Nešdinkitės iš Klaipėdos nedelsiant! Vilniaus kraštą – atiduoti Lukašenkai. Narva ir Kohtla Jervė – ten gyvena rusai. Rytų Estiją – į Leningrado srities sudėtį. Rytų Latviją – į Smolensko ir Pskovo sričių sudėtį. Kaunas, Šiauliai, Panevėžys – štai mažoji Lietuvos kunigaikštystė. O aplink – Rusija. Ir Liepoja. Ryga – rusiškas miestas. Jėkabpilis – tai juk Borisoglebskas. Kodėl pakeitė pavadinimą? Tai rusiškas miestas, ne Jėkabpilis“, - dėstė V.Žirinovskis.

V.Žirinovskio ambicijos Baltijos šalimis neapsiriboja. „Ir Ukraina. Donbasą grąžinkite, Charkovą grąžinkite. Odesą, Krymą. Ir Lvove pasidarykite nepriklausomos Ukrainos sostinę, Ir aptarnaukite lenkus, kaip tai darėte visada“, - sakė jis.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.