Pristatyti Lietuvai rusiškame portale pasirinkta narkomanų irštva

Kaip gyvena buvusios 15 sovietinių respublikų? Toks fotoprojektas pateiktas rusiškame tinklalapyje bigpicture.ru. „Visos šios serijos nuotraukos buvo padarytos per vienerius metus, keliaujant po buvusias sovietines respublikas. Nuotraukose galima matyti, kaip naujai atsiradusios valstybės bando apibrėžti savo tautinę tapatybę po komunistinės imperijos žlugimo“, - aiškinama prie galerijos ir pateikiama šūsnis nuotraukų. Jose – ir išsirengę žmonės pliažuose, ir prie paminklų pozuojantys vestuvininkai. Bet tik viena nuotrauka priverčia krūptelėti – nudrengtoje landynėje ant skudurų guli žaizdotas narkomanas, per slenkstį bando žengti dar vienas panašus.

Rusiškame tinklalapyje sukeltos nuotraukos yra paimtos iš belgų fotografo N.Hanneso kolekcijos.<br>lrytas.lt nuotr.
Rusiškame tinklalapyje sukeltos nuotraukos yra paimtos iš belgų fotografo N.Hanneso kolekcijos.<br>lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 6, 2013, 2:52 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 10:59 PM

Prie nuotraukos rašoma, kad ji daryta Vilniuje, nors, kiek įmanoma įžiūrėti, laikraščiai ant stalo spausdinti kirilica.

Kyla klausimas, ar nuotraukų ciklą darę fotografai atvykę į Vilnių nuo oro uosto sugebėjo nusigauti tik iki Kirtimų taboro, o ten patikus ir pasiliko, ar apskritai nuotrauka daryta ne Lietuvoje ir pasirinkta sąmoningai, siekiant sumenkinti Lietuvos įvaizdį.

Tačiau paaiškėjo, kad rusiškame tinklalapyje sukeltos nuotraukos yra paimtos iš belgų fotografo Nicko Hanneso kolekcijos, kuri pateikta jo knygoje „Raudonoji kelionė: buvusi Sovietų Sąjunga, Mongolija, Kinija 2006-2008 m.“

Prie nuotraukos, vaizduojančios narkomanų irštvą, rašoma: „Andre Taškunas, 22 metų rusų narkomanas, guli lovoje su sunkiai sužalotomis kojomis“. Nuotrauka daryta Vilniuje 2008 m. liepos 15 d.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.