Kim Jong-unas vaikystėje – despotas ir rūkalius nuo 13 metų

Apie Šiaurės Korėjos diktatoriaus Kim Jong-uno vaikystę žinoma labai nedaug. CŽV byloje ilgą laiką buvo tiktai viena jo nuotrauka. Žiniasklaidai prasitaręs Japonijos sušių meistras, dirbęs Šiaurės Korėją valdančioje šeimoje virėju, atskleidė nemažai paslapčių. Apie Kim Jong-uną jis žinojo daug – buvo jo žaidimų draugas ir patikėtinis, rašo focus.de.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 16, 2014, 11:06 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 11:27 AM

Virėjas atskleidė, kad būdamas 13 metų Kim Jong-unas jau buvo užkietėjęs rūkalius. O jo, kaip diktatoriaus, polinkiai atsiskleisdavo krepšinio aikštelėje. Tokios detalės apie dabartinio Šiaurės Korėjos diktatoriaus vaikystę – ypač intriguoja. Jo tėvas Kim Jong-ilas ilgą laiką jį slėpė nuo viešumos. Pūstažandį berniuką galėjo pamatyti tik nedaugelis asmenų iš siauro diktatoriaus rato. Būsimasis Šiaurės Korėjos vadovas turėjo mažai žmonių, kuriais galėtų pasitikėti. Vienas tokių buvo virėju nusamdytas japonas Kenji Fujimoto.

„Mane Kim Jong-unui jo tėvas davė kaip žaidimų draugą, – kalbėjo K.Fujimoto per interviu. – Kim visada spręsdavo, ką mes žaisime.“ Jis ypač mėgo važinėjimąsi riedučiais ir krepšinį. Jau tuose žaidimuose jis rodė savo autoritetą. „Žaidžiant krepšinį jis savo broliui visada sakydavo, ką jis turi daryti“, - pasakoja buvęs virėjas apie Kim Jong-uno santykius su vyresniuoju broliu Kim Jong-chulu.

„Kartais net kildavo klausimas, kuris iš jų vyresnis“, – sako K.Fujimoto. Ir šiandien 31 metų Šiaurės Korėjos vadovas žavisi krepšiniu. Jis dažnai kviečiasi paviešėti krepšinio žvaigždę Dennisą Rodmaną.

Iš pradžių K.Fujimoto diktatoriaus Kim Jong-ilo namuose turėjo rūpintis tiktai sušių skoniu. Kartą jis paruošė didelę lėkštę šio japoniško patiekalo, ir jam pačiam buvo leista jį patiekti Kim Jong-unui ir jo broliui. Kim Jong-chulas iš karto ištiesė ranką pasisveikinti, o Kim Jong-unas į jį tiktai žiūrėjo. Tik tėvo paragintas jis ištiesė K.Fujimoto ranką.

Suartino aitvaras

Bet po kelių dienų ledai tarp Kim Jong-uno ir K.Fujimoto buvo pralaužti. Namų sode broliai bandė paleisti aitvarą. Keliskart nepavykus Kim Jong-ilas paprašė K.Fujimoto padėti. Šis atsinešė popieriaus, žirkles, lipnios juostos ir pataisė aitvarą. „Aitvaras iškart pakilo į dangų, – pasakoja japonas. – Visi žiūrėjo į viršų, kol paskaudo kaklus. Manau, tai buvo momentas, kai Kim Jong-unas man atvėrė savo širdį.“

Nuo tada K.Fujimoto tapo būsimo diktatoriaus patikėtiniu. Jiedu nuėjo taip toli, kad japonas tapo net bendrininku, padedančiu dangstyti Kim Jong-uno ydas. „Nuo tryliktų ar keturioliktų savo gyvenimo metų jis rūkė, – pasakoja K.Fujimoto. – Jis yra užkietėjęs rūkalius.“ Būdamas tokio amžiaus Kim Jong-unas labiausiai mėgo rūkyti „Yves Saint Laurent“ mėtines cigaretes. Tuomet tai buvo brangiausios cigaretės pasaulyje. „Kai tik parūkydavo, jis visada prašydavo: „Tik nesakyk mano tėvui, gerai?“ - prisimena buvęs virėjas.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.