Ukrainai - raginimai liautis

J.Barroso perspėjimas

Kijeve ši diena - viena juodžiausių per protestų laikotarpį.<br>AP nuotr.
Kijeve ši diena - viena juodžiausių per protestų laikotarpį.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 22, 2014, 2:23 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 5:51 AM

„Tęsiame konsultacijas Europos Sąjungoje dėl visų galimų veiksmų, neatmetama tikslinių sankcijų įvedimo galimybė, jei smurtas nesiliautų“, - teigiama URM panešime spaudai.

Pasirodžius pranešimams apie žuvusius protestuotojus, Lietuvos URM pareiškė užuojautą aukų artimiesiems ir pabrėžė smerkianti „karinės jėgos ir smurto panaudojimą tiek iš valdžios, tiek iš provokatorių pusės“.

„Reikalaujame sustabdyti smurtą, kruopščiai ištirti visus incidentus, kurių metu žuvo ar buvo sužeisti žmonės, patraukti atsakomybėn ir nubausti kaltuosius“, - teigiama pranešime spaudai.

Ministerija paragino kuo greičiau Ukrainos vadovybę kartu su opozicija sėstis prie derybų stalo bei rasti būdus, kaip taikiomis priemonėmis išspręsti krizę.

„Kiekvienos šalies vadovybės pareiga yra užtikrinti piliečių teisę į susirinkimus bei spaudos ir žodžio laisvę. Lietuva yra pasirengusi suteikti visą būtiną pagalbą Ukrainos žmonėms, ginantiems europines vertybes“, - teigia Lietuvos URM.

J.Barroso perspėjimas

Europos Komisijos pirmininkas Jose Manuelis Barroso trečiadienį paragino nutraukti smurtą Ukrainoje ir perspėjo valdžią, kad Komisija vertins „galimus veiksmus“.

J.M.Barroso išreiškė „šoką“ dėl dviejų proeuropietiškų protestuotojų žūties ir pasmerkė smurto naudojimą.

„Mes toliau atidžiai stebėsime šiuos įvykius ir, taip pat, vertinsime galimus Europos Sąjungos veiksmus bei pasekmes mūsų santykiams su ta šalimi“, - sakė jis.

Ragina nutraukti smurtą

Europos Sąjungos (ES) užsienio politikos vadovė Catherine Ashton trečiadienį, po pranešimų apie pirmąsias protestų Kijeve aukas, paragino „nedelsiant nutraukti“ smurto Ukrainoje eskalavimą.

„Griežtai smerkiu įvykių Kijeve praėjusios nakties smurtinę eskalaciją, kuri nulėmė (žmonių) aukas. Pranešimai apie kelių protestuotojų mirtį kelia itin didelį susirūpinimą“, - sakoma C.Ashton pareiškime.

„Jėgos naudojimas ir smurto griebimasis nėra atsakymas į politinę krizę. Visi smurto aktai turi nedelsiant baigtis ir būti greitai ištirti. Atsakingieji turės būti patraukti atsakomybėn“, - priduriama jame.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.