JAV kariuomenėje nuo šiol bus ir turbanų, ir barzdų

Pentagono atstovai

Leidus religinius simbolius, JAV armija taps labai marga.<br>„Reuters“ asociatyvi nuotr.
Leidus religinius simbolius, JAV armija taps labai marga.<br>„Reuters“ asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-01-23 12:32, atnaujinta 2018-02-17 04:58

Nuo šiol JAV kariuomenėje tarnaujantys musulmonai, sikhai, žydai ir vikanai (moderni pagonybės atšaka, garbinanti gamtą) su karine uniforma galės nešioti ir religiniais laikomus simbolius.

Kiekvienas karys galės kreiptis į specialią komisiją su prašymu leisti dėvėti detales, reprezentuojančias jo religinius įsitikinimus. Pažymima, kad prašymas gali būti netenkinamas, jeigu naujos aprangos detalės kels grėsmę kariniam pasiruošimui ar saugumui.

JAV karinių pajėgų atstovo leitenanto Nate'o Christenseo) teigimu, svarstant prašymą taip pat bus įvertintas „religinio simbolio poveikis dalinio karių disciplinai ir moralei“.

Nauja tvarka visose JAV karinių pajėgų šakose įsigaliojo nuo trečiadienio. JAV kariuomenėje šiuo metu tarnauja beveik 4 tūkst. musulmonų ir 1 500 vikanų, kol kas neaišku kiek iš jų pasinaudos naująja tvarka.

„Kol kas nežinome kiek prašymų gausime, - sakė leitenantas N.Christensenas. - Tačiau galiu pasakyti, kad visi prašymai bus labai skirtingi“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.