V.Janukovyčius ragina Rytų ir Vakarų politikus liautis kariavus dėl Ukrainos

Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius paprašė Rytų ir Vakarų šalių politikus

Ukrainoje liejasi kraujas.<br>AP nuotr.
Ukrainoje liejasi kraujas.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Interfax“, BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 23, 2014, 7:45 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 4:25 AM

„Kuo gali mums padėti Vakarų ir Rytų politikai? Jie turi nutraukti tarpusavio kovą už Ukrainą, – pareiškė jis. – Mūsų liaudis pati susidoros su tomis problemomis, kurias dabar išgyvename“.

„Mes, žinoma, dėkingi už gerus ketinimus, bet atvirai sakome, kartais už gerų ketinimų slypi paprasčiausia kova už įtaką Ukrainai. Mūsų valstybė nepriklausoma. Mes norime ir galime patys spręsti savo šalies likimą“, – sakoma V.Janukovyčiaus komentaruose, kuriuos ketvirtadienį gavo naujienų agentūra „Interfax“.

Ukrainos prezidentas taip pat sakė nurodęs teisėsaugos organams nedelsiant patikrinti faktus apie žurnalistų sulaikymą ir paleisti juos.

„Žurnalistai atlieka savo profesinę pareigą ir aplinkybių dėka patenka į įvairias situacijas. Prašau supratingai į tai žiūrėti ir pagal galimybes padėti žurnalistų darbui“, – sakė V.Janukovyčius.

Žurnalistų jis paprašė „atsižvelgti į aplinkybes, kuriomis jiems tenka vykdyti savo profesines pareigas ir proceso sudėtingumą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.