V.Putinas jau seniai išpranašavo Rusijos ateitį

Dar prieš tapdamas Rusijos prezidentu Vladimiras Putinas prognozavo, kad anksčiau ar vėliau šią šalį valdys totalitarinis režimas. V.Putinas dar prieš 18 metų galvojo, kad geriausiai tvarką šalyje galima įvesti tik tvirta ranka. Tiesa, jis pripažino, kad tokia ranka ims dusinti žmones.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 4, 2014, 5:14 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 5:40 PM

Toks 1996 m. daryto interviu su V.Putinu įrašas antradienį pradėjo sklisti socialiniuose tinkluose. Tuo metu V.Putinas dirbo buvusio prezidento Boriso Jelcino administracijoje.

„Kaip bebūtų liūdna, ir kaip tai gali baisiai skambėti, mano požiūriu, mūsų valstybėje postūmis į totalitarizmą tam tikram laikui galimas. Bet pavojaus reikia ieškoti ne teisėsaugos ar saugumo organuose, ne milicijoje ir ne armijoje. Šis pavojus yra mūsų pačių tautos mentalitete.

Mums atrodo, neslėpsiu ir man taip kartais atrodo, kad jeigu įvestume tvarką šalyje tvirta ranka, tai visiems gyventi taps geriau, saugiau ir patogiau. Tačiau iš tikrųjų, šis patogumas labai greitai praeis, nes ta tvirta ranka mus pradės labai greitai smaugti. Ir mes tai akimirksiu pajusime.

Tik demokratinėje sistemoje, kada teisėsaugos organai, kaip mes juos bevadinsime (KGB, NKVD), kada jie žino, kad rytoj ar po metų gali įvykti politinės valdžios pasikeitimas šalyje ar regione, ar mieste, jų paklaus: O kaip jūs vykdėte įstatymus šalies, kurioje jūs gyvenate? Ir ką jūs darėte su piliečiais, kuriems vadovaujate?“, - kalbėjo V.Putinas.

Rusijos premjeru jis tapo 1999 m.

Vakarų Europoje V.Putinas šiuo metu vis dažniau tapatinamas su nacionalizmu, laisvo žodžio draudimu ir tvirtos rankos politika.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.