Jei Vakarai nenubaus V.Putino - Lietuva gali būti kita auka

V.Putinas tai puikiai supranta.

Gal V.Putinas nėra atitrūkęs nuo tikrovės, o priešingai - gerai apskaičiavo situaciją?<br>AP nuotr.
Gal V.Putinas nėra atitrūkęs nuo tikrovės, o priešingai - gerai apskaičiavo situaciją?<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-03-05 18:30, atnaujinta 2018-02-15 16:38

„Pasaulis pasipiktinęs, daugelis Vakarų lyderių atvirai kalba apie agresiją ar bent jau kišimąsi į kitos šalies reikalus. NATO susitinka, nes Lenkija jaučia pavojų. O Vladimiras Putinas ramiai varo savo”, - tęsia apžvalgininkas.

Anot jo, lengva paaiškinti V.Putino kalbą konstatavimu, kad Rusijos prezidentas atitrūko nuo tikrovės - taip kanclerė Angela Merkel sakė prezidentui Barackui Obamai. Bet tai būtų visiškas nevertinimas žmogaus, kuris iki šiol tiksliai, šaltakraujiškai ir sėkmingai įgyvendina imperijos atkūrimo planą.

Labiau tikėtina, kad V.Putinas nuodugniai išanalizavo Vakarų elgesį ir suprato, jog Briuselis, Vašingtonas, Paryžius ir kitos sostinės yra tiesiog silpnos ir nė piršto nepajudins, kad apgintų Ukrainą, mano apžvalgininkas.

Pavyzdžiui, Vokietija nenori jokių radikalių sprendimų, kadangi jos ūkio raida labai priklauso nuo to, ar „Gazprom” laiku patieks dujų iš Rusijos. B.Obamai svarbu, kad Rusija bent jau netrukdytų JAV diplomatijai Sirijoje ir Irane.

V.Putinas tai puikiai supranta.

„Spontaniška Krymo rusų su parduotuvėje įsigytomis uniformomis ir spintoje rastais kulkosvaidžiais savigynos operacija” buvo rengiama jau seniai, o jos organizacinis lygis pranoksta Sočio žiemos olimpines žaidynes, irnozuoja B.Węglarczykas.

V.Putinas nepakenčia silpnumo. Jis tai parodė daug kartų, parodė ir dabar, su panieka atsiliepdamas apie Viktorą Janukovyčių.

Vakarai, kad sustabdytų V.Putiną, turi parodyti, kad sugeba būti tvirti. V.Putinas turi pamatyti jėgą, nes jis bijo tik jėgos, konstatuoja apžvalgininkas. Priešingu atveju tik laiko klausimas, kada rusai pradės pirkti uniformas parduotuvėse ir ieškoti automatų spintose Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.