V.Putino taikiklyje – Suomija ir Baltijos šalys

Buvęs Rusijos prezidento Vladimiro Putino patarėjas ekonomikos klausimais Andrejus Ilarionovas interviu Švedijos dienraščiui „Svenska Dagbladet“ pareiškė, kad Maskva nesiliaus plėsti šalies teritorijos ir sieks užkariauti Baltarusiją, Baltijos šalis ir Lenkiją.

A.Ilarionovas gerai pažįsta Rusijos prezidentą V.Putiną.<br>AP nuotr.
A.Ilarionovas gerai pažįsta Rusijos prezidentą V.Putiną.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 1, 2014, 10:14 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:29 PM

2000–2005 m. Kremliuje dirbusio A.Ilarionovo teigimu, V.Putinas taip trokšta „istorinio teisingumo“ – grįžimo prie paskutinio caro Nikolajaus II ir Josifo Stalino Rusijos.

Švedijos dienraščiui „Svenska Dagbladet“ A.Ilarionovas pareiškė, kad Maskva įsitikinusi, jog Suomija, 1917 metais paskelbusi nepriklausomybę, „išdavė nacionalinius Rusijos interesus“.

„V.Putinas mano, kad jam reikia ginti tai, kas priklauso jam ir priklausė jo pirmtakams. Gruzijos dalys, Ukraina, Baltarusija, Baltijos šalys ir Suomija yra valstybės, į kurias jis reiškia nuosavybės teises“, – teigė A.Ilarionovas.

Suomija nepriklauso NATO, todėl Rusijos antpuolis nebūtų laikomas šio gynybinio aljanso užpuolimu. Suomijos oro pajėgos pastarosiomis savaitėmis suintensyvino žvalgybines operacijas virš Baltijos jūros.

Tiesa, A.Ilarionovas pridūrė, kad „V.Putinas apie plėtrą, kuri įvyktų dabar, negalvoja“: „Bet jei jis nebus sustabdytas, anksčiau ar vėliau tokie planai iškils į paviršių.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.