Europos Taryba smerkia Turkijos priemones prieš protestuotojus

Turkijos policijos griežtos

Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 1, 2014, 5:30 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 7:26 AM

„Smerkiu perdėtą Turkijos policijos jėgos naudojimą prieš demonstrantus ir žurnalistus“, – sakoma AFP atsiųstame Europos Tarybos žmogaus teisių komisaro Nilo Muižnieko pareiškime.

Anot N.Muižnieko, šeštadienio įvykiai pailgina sąrašą atvejų, kai reakcija į demonstracijas Turkijoje sukėlė rimtą susirūpinimą dėl žmogaus teisių.

Stambule policija susirėmė su protestuotojais ir naudojo ašarines dujas bei vandens patrankas prieš žmones, kurie susibūrė šalutinėse gatvėse nepaisydami vyriausybės draudimo rengti demonstracijas Taksimo aikštėje – praėjusių metų neramumų epicentre.

Maždaug 25 tūkst. policijos pareigūnų, taip pat – dešimtys šarvuočių, vandens patrankų ir sraigtasparnių buvo atsiųsta vien į Stambulą.

Ankaroje policija taip pat susirėmė su protestuotojais, kurie svaidė pirotechnikos priemones, ir panaudojo prieš juos vandens patranką.

Keliuose rajonuose žmonės iš balkonų švilpė ir barškino puodais bei keptuvėmis – šios scenos priminė praėjusių metų protestus.

Abiejuose šiuose miestuose praėjusią naktį vyko nedideli susirėmimai, bet dauguma protestų nuslopo, kai aktyvistų grupė „Taksim Solidarity“ šeštadienį vakare paskelbė, kad demonstracijos baigėsi. Sekmadienį viskas atrodė ramu.

Dešimtys protestuotojų buvo sulaikyti, nurodo teisių gynimo grupės, bet oficialūs skaičiai nepateikiami.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.