Australija atsisveikino su bendrą kūną turėjusiomis dvynėmis

Australijoje draugai ir artimieji susirinko atsisveikinti su mirusiomis dvynėmis Hope ir Faith, kurios buvo sujungtos vienu kūnu ir turėjo du veidus, rašo „Daily Mail“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 2, 2014, 4:11 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 6:35 AM

Išskirtinių mergaičių šeima per laidotuves dėvėjo rausvos spalvos drabužius taip norėdami pagerbti dvynukes, kurioms pavyko išgyventi tik 19 dienų dėl atsiradusių itin retos ligos komplikacijų.

 Mergaitės gimė gegužės 8 turėjo bendrą kūną, du veidus ir atskiras smegenis. Kūdikiai sirgo itin reta liga, kuri lemia vaisiaus vystymosi pakitimus. Skaičiuojama, kad per visą istoriją tokią ligą turėjo tik 40 žmonių.

Mergaičių dėdė, mamos Renee Young brolis Paulas Youngas, savo kalboje mirusias dvynukes vadino tikromis kovotojomis. Jis pasakojo, kad nors jos buvo dar mažos, jau turėjo išskirtinius charakterio bruožus.

„Faith buvo truputį šelmiška ir visuomet reikalavo dėmesio, tuo tarpu Hope galėdavo ramiai sau miegoti įsikibusi pirštą,“-kalbėjo P.Youngas.

P.Young pasakojo apie tėvų R.Young ir Simono Howie besąlygišką meilę mergaitėms. Jis teigė, kad nors mergaičių gyvenimas buvo labai trumpas, jos buvo labai mylimos.

Savo užuojautos kalbą mergaičių dėdė užbaigė citata iš A.A.Milne knygos apie Mikę Pūkuotuką; „Kartais mažiausi dalykai užima didžiausią dalį tavo širdies“.

Dvynukių laidotuvėse dominavo dvi spalvos – rožinė ir balta.

Hope ir Faith buvo palaidotos rausvame karste, o jų draugai ir giminaičiai stovėdami prie kapo į orą leido baltus balandžius ir baltus bei rožinius balionus. Tokių pat spalvų rožės buvo metamos ir į jų kapo duobę.

Į orą buvo paleista 19 balandžių - tiek, kiek dienų dvynukėms pavyko išgyventi. Tai buvo artimųjų meilės, iškeliaujančios kartu su mergaitėmis, simbolis.

Mirusių dvynukių tėvai atminimui padarė jų delnų ir pėdų antspaudus, o patys pasidarė tatuiruotes.

Per laidotuvių ceremoniją abu tėvai atrodė labai susijaudinę, o dvynukių mama R. Young teigė „šiuo momentu nerandanti tinkamų žodžių“ viskam apibūdinti. Parengė Jorūnė Kazlauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.