Krymo valdininkai išvogė iš Rusijos atsiųstą humanitarinę paramą

Rusijos regionai, pasiuntę aneksuoto Krymo gyventojams humanitarinę pagalbą, dabar gali džiaugtis parėmę vagis. Antradienį Krymo premjeras Sergejus Aksionovas pranešė, jog didžioji dalis iš Rusijos atkeliavusios paramos buvo išgrobstyta. S.Aksionovas žadėjo, kad visi už tai atsakingi pareigūnai neteks savo postų ir bus patraukti baudžiamojon atsakomybėn, rašo newsru.com.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 10, 2014, 5:00 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 12:03 AM

Ši žinia iš promaskvietiško Krymo lyderio lūpų nuskambėjo kitą dieną po to, kai pusiasalio vicepremjerė Larisa Opanasiuk informavo, jog pradėtos 8 baudžiamosios bylos dėl humanitarinės pagalbos, kuri buvo siunčiama iš 20 Rusijos regionų nuo kovo 16 iki balandžio 30 dienos, pasisavinimo.

L.Opanasiuk patikslino, kad šią paramą daugiausia sudarė vaistai, maisto produktai, degalai ir technika.

Pareigūnės teigimu, vagystės atvejai dažniausiai fiksuoti Krymo medicinos įstaigose. Jos žodžiais, Rusijos regionų paaukotus vaistus, produktus, mobilius dyzelinius elektros generatorius ir medicininę įrangą pasisavino Bilohirsko, Čornomorskio, Sovietų, Lenino ir Džankojaus rajonų medicinos įstaigų vadovai. Tarp pavogtų daiktų – ir gliukozės kiekio kraujyje matuokliai, skirti cukralige sergantiems žmonėms.

Krymo valdžia į Rusiją dėl humanitarinės pagalbos kreipėsi vasario mėnesio pabaigoje, kai pasikeitė valdžia Kijeve. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nurodė vyriausybei spręsti šį klausimą. Netrukus keletas Rusijos regionų, įskaitant Čečėniją, pasiūlė savo pagalbą Krymui.

Kovo 5-ąją Rusijos Federacijos taryba oficialiai kreipėsi į regionus, prašydama palaikyti Krymą ir pasiųsti į pusiasalį humanitarinę pagalbą. Jos rinkimo punktai buvo atidaryti daugelyje šalies regionų. Kai kurie jų suteikė Krymui ir finansinę paramą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.