Rusai purtosi sąsajų su pasiklausymo skandalu Lenkijoje

Rusijos užsienio

Rusijos užsienio reikalų ministras S.Lavrovas.<br>AP nuotr.
Rusijos užsienio reikalų ministras S.Lavrovas.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 28, 2014, 5:22 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 10:08 AM

Pasak S.Lavrovo, Lenkijoje girdimi kaltinimai, kad Rusijos slaptosios tarnybos susijusios su žiniasklaidos paviešintais užsienio reikalų ministro Radoslawo Sikorskio ir kitų aukšto rango valstybės pareigūnų pokalbių įrašais, yra Varšuvos pastangos suversti kam nors kaltę dėl to incidento ir išsisukti iš nepatogios padėties.

„Kažkam juk reikia visa tai suversti, suprantat? – Rusijos diplomatijos vadovas sakė interviu televizijai. – Kai patenkama į nepatogią padėtį, kaltę būtinai reikia kam nors suversti, siekiant nukreipti dėmesį.“

Slapta įrašytuose pokalbiuose, kuriuos paviešino Lenkijos savaitraštis „Wprost“, girdima, kaip R.Sikorskis tiesmukai kritikuoja Varšuvos saugumo ryšius su Vašingtonu, sakydamas, jog jie „nieko neverti“ ir netgi yra „žalingi“, nes sukuria apgaulingą saugumo pojūtį ir priešina su kitais partneriais, tokiais kaip Vokietija arba Rusija.

S.Lavrovas sakė nežinanti JAV ir Lenkijos santykių detalių, pridūręs, kad Maskva norėtų matyti Europos Sąjungos (ES) šalis vykdančias nepriklausomą politiką.

Lenkijos premjeras Donaldas Tuskas užsiminė, kad su šiuo pasiklausymo skandalu, sukėlusio pavojų vyriausybės išlikimui, gali būti susiję užsienio interesai. Jis neįvardijo jokios šalies, tačiau sakė, kad atliekamas tyrimas dėl verslininkų, palaikančių prekybos ryšius su Rusija akmens anglių ir dujų sektoriuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.