Rusijos universitetas išspyrė Vladimiro Putino propagandistą

Rusijos filosofas Aleksandras Duginas atleistas iš Maskvos valstybinio M.Lomonosovo universiteto pareigų, praneša newsru.com

A.Duginas yra žymiausias eurazianizmo idėjų šalininkas.<br>„Scanpix“ nuotr.
A.Duginas yra žymiausias eurazianizmo idėjų šalininkas.<br>„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-06-28 13:50, atnaujinta 2018-02-12 10:13

„Universiteto rektorius V.A.Sadovničius atšaukė savo įsakymą apie mano paskyrimą į Sociologijos fakulteto Tarptautinių santykių sociologijos katedros vedėjo vietą“, - socialiniame tinkle „Vkontakte“ pranešė pats A.Duginas.

Filosofas yra tikras, kad neteko darbo vietos universitete dėl savo nuomonės Ukrainos klausimu. „Tai yra šeštosios kolonos sėkmė. Taip aš sumoku už Novorusiją“, - rašė ideologas.

A.Duginas neramumų Ukrainoje metu ne kartą prašė Rusijos prezidento Vladimiro Putino įvesti į Ukrainą Rusijos „taikdarius“. 2008 metais, kai vyko Rusijos ir Gruzijos karas, filosofas ragino Rusijos kariuomenę konflikto nestabdyti ir žengti iki pat Tbilisio.

A.Duginas, 1962 metais gimęs Maskvoje, KGB pareigūno ir medikės šeimoje, nuo pat 1990-ųjų kuria eurazianizmo ideologiją.

Pagal ją Rusija turi ginti savo rusakalbių posovietinėse šalyse interesus, dominuoti visoje Europoje ir Vidurinėje Azijoje ir taip įsitvirtinti kaip pasaulinio masto jėga.

Ukrainoje A.Duginas dar nuo 2005 metų paskelbtas nepageidaujamu asmeniu.

M.Lomonosovo universitetas: atleidimo nebuvo

Maskvos M.Lomonosovo universitetas paneigė žinią apie Aleksandro Dugino atleidimą, rašo „Interfax“, remdamasi universiteto spaudos tarnyba.

„Šiuo metu sutartis dėl A.Dugino darbo Tarptautinių santykių sociologijos fakultete nėra nei pasibaigusi, nei nutraukta. Jokio atleidimo nebuvo“, - rašoma universiteto spaudos pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.