Rusų politikas: „Reikia pulti Ukrainą, kol JAV neužpuolė mūsų“

Rusijos Valstybės Dūmos deputatas, prezidentą Vladimirą Putiną besąlygiškai palaikančios partijos „Vieningoji Rusija“ narys Jevgenijus Fiodorovas rėžė iš peties. Jo manymu Rusija turi kuo skubiau bombarduoti Ukrainą, įvesti virš jos neskraidymo zoną, mat esą tik taip galima sustabdyti JAV jau planuojamą karinę invaziją į Rusiją.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-08-02 14:46, atnaujinta 2018-02-11 14:03

J.Fiodorovas garsėja savo tulžingais antiamerikietiškais pareiškimais. Tačiau šį sykį, duodamas interviu portalui km.ru, jis regis pranoko pats save. Užsivedęs „Vieningoji Rusija“ narys išdėstė savo nuomonę, kas laukia Rusijos, jei ji leis pralaimėti prorusiškiems separatistams Rytų Ukrainoje.

„Mūsų karių ten įvesti nebūtina – užtenka tų, kuriuos galima mobilizuoti vietoje. Juos tereikia paremti technika, tiksliais aviacijos smūgiais. Antskrydžius rengti ne prieš tankus, kurie šaudo į Rostovą prie Dono, o į interventus, į fašistų pajėgas, nes atvirai sakykime – Ukrainoje veikia fašistinė armiją, kuriai vadovauja JAV“, – aiškino parlamentaras.

Jo nuomone, Rusijos aviacija turėtų bombarduoti „fašistų štabus, susitelkimo vietas“, be to, visą Ukrainą esą būtina paskelbti neskraidymo zoną, kur negalėtų skraidyti jokie kiti, išskyrus rusų lėktuvai. Kodėl Rusija taip turėtų elgtis? Valstybės Dūmos ekonomikos politikos komitetui vadovaujančio parlamentaro nuomone, Rusijai kyla tikra grėsmė. Ir ją kelia ne šiaip ukrainiečiai, o JAV.

„Štai tokie turi būti atsakymai tai grėsmei. Nes yra įsiveržimo į Rusiją grėsmė. Po to, kai 1991 Sovietų Sąjunga patyrė pralaimėjimą, amerikiečiai iškėlė tikslą – sunaikinti buvusioje SSRS gyvenančias tautas.

Per 20 metų dešimtis kartų sumažėjo Rusijos ir kitų buvusių SSRS šalių ekonominis potencialas. Tad šiandien jie nusprendė, kad Rusija susilpnėjo tiek, jog reikia pereiti prie karinių veiksmų.

Jei tempsime gumą po 2-3 metų sankcijomis ir kitokiais mechanizmais mus susilpnins taip, kad tikrai laimės. Todėl dabar, kai mes nors ir esame 10 kartų silpnesni, nei SSRS, bet dar pakankamai stiprūs, reikia parodyti poziciją“, – sakė politikas.

Jo nuomone jau kitais metais bus Rusijos puolimas. Ypač tuo atveju, jei Ukrainos pajėgos likviduos Donecko Luhansko „liaudies respublikas“. Tada esą prasidės griūtis.

„Jau rugpjūti jau bombarduos Rusijos teritoriją – toks planas yra JAV generaliniame štabe. Ir jei mes suvokiame, kad tai yra intervencija prieš Rusiją, nes amerikiečiams Ukraina nesvarbi, jiems svarbi Rusija, jie to net neslepia, tai turime suprasti, kad viskas vyksta etapais: Luhanską ir Donecką išvalo nuo liaudies kovotojų, tada bus invazija į Krymą – jį bombarduos, žudys žmones, rengs teroro išpuolius, taip spaus Rusiją“, – pranašavo parlamentaras, kuris garsų Sovietų Sąjungos atlikėją Viktorą Cojų sykį yra pavadinęs užsimaskavusiu JAV Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) agentu.

J.Fiodorovo nuomone, galutinis Amerikos tikslas yra vienintelis – surengti karinį perversmą Rusijoje ir į valdžią Kremliuje atvesti Michailą Chodorkovskį.

Beje, J.Fiodorovas iki 2001 metų dirbo Rusijos atominės energetikos viceministru, o nuo 2011-ųjų yra Nacionalinio išsivadavimo judėjimo koordinatorius.

Šis koloradinėmis juostelėmis papuoštas judėjimas pasisako prieš Baltijos šalių nepriklausomybę, Rusijai neva grėsmę keliančias JAV bei Europą, o taip pat siekia „sugrąžinti suverenitetą Rusijai, iš kurios JAV 1991 metais atplėšė teisėtai priklausančias teritorijas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.