Karas Ukrainoje nesibaigė, o rusai jau kuria propagandinį filmą

Žiaurūs ukrainiečių nacionalinės gvardijos kariai ir amerikiečių samdiniai į nelaisvę paima sąžiningus žurnalistus, kurie nori parodyti visą tiesą apie „Novorusiją“. O į pagalbą nelaimėliams skuba Donbaso „liaudies respublikų“ savanoriai. Toks filmo nekukliu pavadinimu „Tiesa“ siužetas. Propagandinę juostą skubama filmuoti Kaliningrade.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-09-09 16:43, atnaujinta 2018-02-09 17:01

Režisieriaus Olego Džurajevo trumpametražį filmą „Tiesa“ padeda kurti ne tik kūrybinis susivienijimas „Belyj aist“ ir filmavimo komanda Rasvet“, bet ir Rusijos federalinė saugumo tarnyba (FST). Kaliningrado FST skyriaus pasienio instituto kursantai taip pat filmuojasi juostoje, o jiems talkina vietinė šratasvydžio klubo „Škval“ komanda.

Filmavimo aikštelėje apsilankęs garsus rusų tinklaraštininkas Andrejus Rumiancevas priminė dviejų Ukrainoje žuvusių žurnalistų – Jurijaus Korneliuko ir Antono Vološino istoriją. Šie žurnalistai žuvo Luhanske per apšaudymą iš minosvaidžių.

Filme rodoma Kremliaus versiją apie įvykius Rytų Ukrainoje neva patvirtinanti istorija: pasakojama apie dviejų rusų žurnalistų patekimą į ukrainiečių nelaisvę.

Žiūrovai išvys ir negailestingus Ukrainos nacionalinės gvardijos karius, amerikiečių samdinius, žvėriškai besielgiančius bataliono „Azov“ vyrus bei vieną šviesiaplaukę snaiperę ir, žinoma, teigiamai vaizduojamus prorusiškus separatistus, dalinio „Berkut“ vyrus.

Pagrindinį žurnalistės vaidmenį sukūrė kaliningradietė aktorė Marija Avramenko,  jau išgarsėjusi Rusijoje populiariuose serialuose. Propagandinis filmas kino ekranus pasieks jau šių metų lapkritį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.