Kubos cirkas vaikams suteikia viltį išbristi iš skurdo

Kubos sostinėje Havanoje, darbininkų gyvenamajame rajone, apleisto kino teatro patalpose dienos metu buriasi vaikai iš neturtingų, problematiškų šeimų. Nuo nemalonios namų kasdienybės vaikų ir paauglių dėmesį atitraukia čia vykstančios cirko pamokos. Jos vaikams suteikia galimybę ne tik atskleisti savo artistiškąją prigimtį, bet ir kopti karjeros laiptais, skelbia dienraštis „The Washington post“.

Cirkas – galimybė išsigelbėti iš skurdaus gyvenimo Kuboje.<br>Reuters nuotr.
Cirkas – galimybė išsigelbėti iš skurdaus gyvenimo Kuboje.<br>Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 18, 2014, 4:06 PM, atnaujinta Jan 26, 2018, 6:47 PM

Cirko menas padeda žmonėms nors trumpam išsilaisvinti ir išreikšti save net ir sunkiausiais laikais. Neturtingose šeimose augantiems vaikams cirko mokykla gali tapti laiptais į geresnę ateitį – keliaujančio cirko artisto mėnesinis atlyginimas šalyje siekia iki 1000 JAV dolerių, o tai yra daugiau, nei uždirba daugelio tradicinių profesijų atstovai.

Apleistame kino teatre susiburia beveik septyniasdešimt vaikų ir paauglių. Jauniausiems mokiniams – vos aštuoneri. Visi sunkiai dirbantys ir siekiantys tobulėti mokiniai tikisi, kad vieną dieną turės galimybę dirbti Kubos nacionaliniame cirke ar net didžiosiose keliaujančiose cirko trupėse „Cirque do Soleil“, „Ringling Brothers“.

Kad įgyvendintų savo svajones, vaikai dažnai, sunkiai ir ilgai treniruojasi – suka lankus, mokosi akrobatinių triukų, balansavimo, semiasi patirties iš juos prižiūrinčių mokytojų. Ilgas treniruotes nutraukia tik keleto minučių trukmės atgaivos pertraukėlės.

Parengė Emilija Riaukaitė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.