Buvęs Rusijos finansų ministras perspėja V. Putiną dėl populizmo

Buvęs Rusijos finansų ministras Aleksejus Kudrinas penktadienį perspėjo prezidentą Vladimirą Putiną, kad „perdėtas konservatizmas“ gali suvaržyti ekonominę ir politinę laisvę, o populistinė politika susilpninti šalį, rašo „Reuters“.

V.Putino populiarumas šoktelėjo Rusijoje Maskvai aneksavus Krymo pusiasalį.<br>AP nuotr.
V.Putino populiarumas šoktelėjo Rusijoje Maskvai aneksavus Krymo pusiasalį.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 21, 2014, 11:33 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 10:54 PM

Ekonomistas ir ilgalaikis V. Putino sąjungininkas A.Kudrinas taip pat pareiškė, kad prireiks ne vienerių metų užsienio investuotojų pritraukimui į Rusiją bei pasitikėjimo rubliu atkūrimui, kuriam pakenkė ekonomikos nuosmukis, kurį paaštrino Vakarų paskelbtos sankcijos dėl Ukrainos krizės.

V.Putino populiarumas šoktelėjo Rusijoje Maskvai aneksavus Krymo pusiasalį. Tačiau A.Kudrinas aiškiai pareiškė matąs spąstus ateityje.

„Jeigu prezidentas vadovausis tik populistiniu požiūriu, šalis susilpnės ir praras ekonomikos augimo galimybes, – 2011 metų rugsėjį iš finansų ministro posto atsistatydinęs A.Kudrinas rašo laikraščio „Vedomosti“ publikacijoje. – Būtina vengti perdėto konservatizmo, kuris varžo asmeninę ir ekonomikos laisvę, trukdo plėtrai“.

Be kita ko, A.Kudrinas taip pat pažymėjo, kad Vakarų sankcijos, kurios apribojo Rusijos didžiausių kompanijų prieigą prie užsienio kapitalo, rubliui padarė tokią pačią žalą, kaip ir kritusios naftos kainos pasaulyje.

Rusijos rublis JAV dolerio atžvilgiu nuo šių metų pradžios atpigo beveik 30 proc. Energija yra didžiausias šalies eksportuojamas produktas bei svarbiausias pajamų šaltinis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.