Nuotykių ištroškusius turčius medžioja patyrusios vilioklės

Maskva – miestas, kuriame savo vietą randa ir benamiai, ir pasaulio elitas. Savo pilyse gyvena turtingi verslininkai, o aplink juos prabanga tviskančiuose klubuose sukasi šviesiaplaukės gražuolės. Ne naivuolės, o specialiai išmokytos suvilioti turčius.

Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Nov 22, 2014, 10:33 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 8:43 PM

Milijonierių medžioklė – tai amatas. Šimtai merginų svajoja patekti į specialiuosius kursus, kuriuose atskleidžiama, ką užsisakyti klube ir kurioje vyro pusėje stovėti prašant brangaus automobilio. Būtent todėl Rusijoje įkurta Gražuolių akademija.

Šios akademijos instruktorė mokymo paslaptis kartoja kasdien – ji yra viena iš turčių viliojimo meno specialisčių.

Už savaitę trunkančius jos mokymus merginos sumoka po tūkstantį JAV dolerių. Daug, bet jeigu jos suvilios taikinį, – atsipirks dešimteriopai.

„Verslo teorija mus išmoko vieno svarbaus dalyko – visuomet kruopščiai išsiaiškinkite, ko nori vartotojas. Šios taisyklės laikykitės ir tuomet, kai ieškote turtingo vyro.

Per pirmą pasimatymą niekada nekalbėkite apie save. Klausykitės jo, žavėkitės juo, sužinokite apie jo poreikius ir pomėgius. Prisitaikykite prie jo“, – tokie mokytojos žodžiai atsiduria tvarkinguose jos mokinių užrašuose.

Mokykla skendi prabangoje

Ilgus Gražuolių akademijos koridorius marmurinėmis grindimis puošia taip pat ilgi veidrodžiai ir auksinės detalės.

Akademijos kaimynystėje veikia SPA centras ir grožio salonas, kuriuose merginos apsilanko pasibaigus pamokoms.

Šviesiaplaukių mokytojai daugiau nei keturiasdešimt. Raudonplaukė moteris, pasižyminti griežta kalbėjimo maniera, ir su psichologijos magistro diplomu kišenėje atstovauja šiai ir kelioms dešimtims panašių mokyklų, įsikūrusių Maskvoje ir Sankt Peterburge.

Jų pavadinimai įvairūs – nuo Geišų mokyklos iki „Kaip būti tikra moterimi“.

„Per pirmą pasimatymą nesipuoškite papuošalais. Vyras turi manyti, kad esate neturtinga.

Priverskite jį norėti jus papuošti. Atvažiuokite senu automobiliu – priverskite jį norėti nupirkti geresnį. Eikite į prabangų rajoną, išsitraukite žemėlapį ir apsimeskite, kad pasiklydote. Galbūt prie jūsų prieis turtingas vyras, kuris pasiūlys pagalbą“, – moko ji.

„Ieškau vyro, kuris tvirtai stovi ant kojų. Prie jo noriu jaustis saugi kaip už akmeninės sienos“, – savo mintis dėsto sėkmingai kursus baigusi Oliona. Tačiau jos žodžių nereikėtų suprasti tiesiogiai – taip mergina parodo, kad jos taikiklyje sukasi tik labai turtingi vyrai.

Sąvadautojas ar tarpininkas?

Milijonierių medžioklė – naujosios kartos mitas, merginų kelias į sėkmę. Knygynuose graibstomos knygos su patarimais, kaip apsukti aplink pirštą milijonierius ir tapti jų numylėtinėmis.

Tačiau realybė kiek kitokia nei knygos.

Realiame gyvenime yra tikri personažai. Tokie kaip Peteris Listermanas – daugeliui žinomas kaip televizijos įžymybė, tačiau milijonierių ir gražuolių pasaulyje jis yra tarpininkas.

Jis nelaiko savęs sąvadautoju – tai būtų nelegalu. P.Listermanas save vadina piršliu. Merginos jam sumoka, kad susipažintų su turtingais vyrais. Milijonieriai jam sumoka už tai, kad suvestų juos su gražiomis merginomis.

P.Listermano agentai – grupė paauglių. Jie šukuoja traukinių stotis ieškodami ilgakojų merginų, į Maskvą atvykstančių ieškoti laimės.

Suvilioja ir atsiduoda

Oliona su savo šunimi gyvena nedideliame naujame bute gatvėje, kuri veda į turčių kvartalą – Rubliovką.

Turtingi vyrai savo numylėtines apgyvendina šioje gatvėje ir lanko jas pakeliui į savo namus.

Mergina į Maskvą atvyko iš karo drebinamo Donbaso regiono Ukrainoje. Jos motina buvo kirpėja, Oliona įgijo tą pačią profesiją. Tačiau bankrutavus mamos kirpyklai mergina nusprendė, kad atėjo laikas išvykti.

Būdama dvidešimties ji atvyko į Maskvą neturėdama jokių santaupų.

Striptizo šokėjos darbas kazino ją pavertė auksine mergaite.

Gerai atliekamas darbas ją nuvedė prie turtingų vyrų. Dabar Oliona kiekvieną mėnesį gauna vidutinį milijonieriaus numylėtinės uždarbį – 4 tūkst. dolerių (apie 11 tūkst. litų).

Jai taip pat priklauso automobilis ir dviejų savaičių trukmės atostogos Egipte ar Turkijoje dukart per metus.

Atsidėkodama savo suviliotam turčiui už visas dovanas ir pinigus, ji atiduoda save. Jis gali apsilankyti kada panorėjęs, o Oliona visuomet laukia jo su plačia šypsena veide, pasiruošusi duoti jam geriausia, ką turi.

Bet kurią minutę ją kaip nusibodusį žaislą milijonierius gali išmesti į gatvę.

„Turėtumėte pamatyti merginų veidus, kai grįžtu namo. Jos pavydi. Sako, kad kalbu su Maskvos akcentu. Velniop jas, didžiuojuosi tuo.

Negalėčiau persikelti atgal į Ukrainą. Tai reikštų, kad pralaimėjau ir grįžau atgal į motinos glėbį“, – dėsto Oliona.

Merginas akylai stebi

Tačiau prieš tris mėnesius turčiaus pažadėto automobilio ji vis dar negavo.

Mergina baiminasi, kad jos suviliotas milijonierius bet kurią minutę gali pabėgti ir palikti ją be namų, pinigų ir prabangos.

„Viskas, ką matote šiame bute, yra jo. Nieko nepriklauso man“, – pasakoja Oliona.

Mergina jau ieško, kuo pakeisti vis mažiau dėmesio skiriantį milijonierių.

Tačiau ji žino, kad dairydamasi kitų turtuolių ji privalo būti labai atsargi. Ją nuolat supa vos pastebima apsauga.

„Vienas jo sargybinis mane prižiūri. Tačiau tai jis atlieka mandagiai, be perspėjimo atvykdamas į butą su man skirtais naujais drabužiais.

Žinau, kad jis tikrina, ar pas mane nesilanko kiti vyrai.

Jis stengiasi būti subtilus, ir manau, kad tai miela. Kitas merginas stebi vaizdo kameros ir pasamdyti detektyvai“, – pasakoja mergina.

Atpažįsta naivius triukus

Pagrindinės Olionos medžioklės vietos – naktiniai klubai ir barai, kuriuose gražuolės ieško gero gyvenimo, o milijonieriai – ilgakojų šviesiaplaukių, kurias galėtų apdovanoti deimantais ir prabangiais automobiliais.

Prie restoranų įėjimo stovi juodų automobilių kolonos. Vairuotojo vietose budi asmens sargybiniai, laukiantys sugrįžtančių savo šeimininkų.

Restoranas „Galerija“, įkurtas Arkadijaus Novikovo, yra viena populiariausių vietų, kuriose turčiai išsirenka vieną ar keletą iš dešimčių prie jų besibraunančių merginų.

Oliona pašaipiai pažvelgia į gražuoles, kurios prisėdusios prie baro užsisako stiklinę vandens. Jos laukia, kol prie jų prisistatys vienas iš VIP ložėse sėdinčių vyrų ir pasiūlys nupirkti išgerti.

„Jos tokios naivios. Šitą triuką jau žino visi. Aš visada apsimetu, kad man nieko iš vyrų nereikia. Būtent tai juos ir pritraukia“, – pareiškia Oliona ir užsisako kokteilį bei sušių.

Vidurnaktį ji patraukia į kitą klubą. Prie jo būriuojasi šviesiaplaukės gražuolės, subtiliai balansuojančios ant aukštakulnių. Jos visos trokšta patekti į vidų ir kiek įmanoma labiau priartėti prie prieblandoje sėdinčių turtuolių.

Oliona eina tiesiai į eilės priekį. Už keleto tūkstančių dolerių mokestį apsaugos darbuotojams kiekvienų metų pradžioje ji įrašoma į VIP sąrašą ir nesunkiai patenka į vidų. Jos amato atstovei tai yra privalomas mokestis.

Plačios erdvės centre prožektoriai nušviečia šimtus viliojamai šokančių merginų, o patalpos pakraščiuose, kurių prožektoriai neapšviečia, įrengtos atviros galerijos.

Jose įsitaisę milijonieriai, už garbingas vietas sumokantys dešimtis tūkstančių dolerių, akimis nardo po šokių aikštelę, ieškodami merginų, kurias pakvies prisėsti šalia.

Kuo viskas baigiasi?

Šokančios šviesiaplaukės nemato jų veidų, tačiau joms svarbiausia ne tai.

„Čia daugybė aštuoniolikamečių, kurios alsuoja man į nugarą“, – sako Oliona. Jai dar tik dvidešimt dveji, bet jos, Maskvos milijonieriaus numylėtinės, karjera artėja prie pabaigos.

„Žinau, kad greitai turėsiu tapti mažiau išranki. Vis dar tikiuosi sutikti tikrą Maskvos milijonierių, tačiau blogiausiu atveju teks tenkintis turtuoliu iš provincijos arba kokiu nors bjauriu seniu“, – garsiai svarsto Oliona.

Tačiau niekas dar nežino, kaip viskas baigsis.

Olionos karta šią aukso kasyklą atrado pirma. Iki tol niekas tokio amato nebūtų galėjęs palyginti su karjera.

Vyrai leidžiasi suviliojami

„Šiandien išmoksime algoritmą, naudojamą priimant dovanas. Kai trokštate dovanos, stovėkite jam iš kairės. Jo dešinė yra racionalioji pusė. Jam iš dešinės stovėkite tada, kai kalbate apie verslo projektus.

Tačiau jei norite dovanos, stovėkite jam iš kairės.

Jeigu jis sėdi, pasilenkite, kad jis pasijustų aukštesnis, ir įtempkite makšties raumenis – taip jūsų vyzdžiai taps išsiplėtę ir atrodysite patrauklesnė. Kai jis kalba, linksėkite, tai privers jį jums pritarti.

Galiausiai, kai prašote automobilio, suknelės arba ko nors kita, švelniai glostykite jo ranką. Kartokite paskui mane: žiūrėkite, linksėkite, glostykite!“ – tęsia paskaitą Gražuolių akademijos mokytoja.

Merginos kartoja jos žodžius.

Kai kurie turtuoliai šias paslaptis jau žino. Tačiau jie leidžia merginoms skleisti savo kerus, nes puikiai suvokia – gražuolės iš jų neatims nieko, ko jie nenori joms duoti.

„Jos pasijunta laimėtojomis, kai iš mūsų gauna suknelę. Kartais leidžiu joms laimėti. Tačiau joms nepasiekiama viskas, ko nenorime atiduoti.

Žinote, kaip jas vadinu? Žuvėdromis. Aplink šiukšlių konteinerius ratus sukančiomis ir garsiai su draugėmis klegančiomis žuvėdromis“, – savo mintis dėsto Maskvos milijonierius.

Vertimai – be kompleksų

Kita milijonierių medžiotoja Nataša laisvai kalba vokiškai.

Ji dirba vertėja stambiems verslininkams. Vertėjų agentūra reklamuoja tik merginas be kompleksų – pasiryžusias esant reikalui praleisti naktį su klientais.

Tokie skelbimai matomi dažnai – darbo skelbimuose, prie pasiūlymo dirbti sekretore ar atstove spaudai, dažnai mažu šriftu būna parašyta „be kompleksų“.

Nataša dirba Vokietijos energetikos vadovui. Ji tikisi kartu su juo iškeliauti į Miuncheną.

„Rusijos vyrus išlepino pasirinkimo galimybė. Su vyrais iš Vakarų viskas paprasčiau. Tačiau jie neperka dovanų ir niekada nesumoka už vakarienę. Vokiečiui reikės papildomų mokymų“, – svarsto Nataša.

Lena, dar viena sėkmingai kursus baigusi mergina, nori būti popmuzikos žvaigždė. Tokios merginos Maskvoje vadinamos „dainuojančiomis kelnaitėmis“ – jos neturi jokio talento, tačiau įsikibusios milijonieriui į parankę.

Lena puikiai žino, kad nemoka gražiai dainuoti, tačiau ji taip pat žino, kad tai nesvarbu.

Ieško tik valdytojų

„Nesuprantu, kaip galima dirbti biure 24 val. per parą, septynias dienas per savaitę. Toks darbas žeminantis.

Vyras gali atstoti karjeros laiptus, o aš planuoju tokia galimybe pasinaudoti“, – samprotauja Lena. Raudonplaukė Gražuolių akademijos instruktorė visiškai pritaria Lenos nuomonei.

„Feminizmas yra neteisinga. Kodėl moteris turi save atiduoti darbui? Tai yra vyro pareiga.

Mes, moterys, visą dėmesį turime skirti savęs tobulinimui“, – sako ji.

Tačiau paklausta, kodėl pati imasi darbo ir sunkiai dirba mokydama merginas medžioti milijonierius, moteris pasiūlo aprodyti jai priklausančią kliniką, kuri greitai atvers duris lankytojams. Joje teikiamos paslaugos esą sustabdys senėjimą. Kursai tęsiasi – instruktorė ant lentos nupiešia skritulinę diagramą ir padalija ją į tris dalis.

„Yra trys vyrų tipai. Kūrėjai ir analitikai jūsų nedomina. O tie, kurių turite ieškoti, yra valdytojai – vyrai, už kurių galite jaustis lyg už akmeninės sienos.

Visi žino, kaip juos atskirti, – jie yra stiprūs ir tylūs vyrai. Jie dėvi juodus kostiumus ir kalba žemu balsu.

Jie visada sako tai, ką galvoja. Šiuos vyrus domina valdžia, kontrolė. Jiems nereikia stiprios moters, stiprybės jiems pakanka. Jiems reikia merginos, kuri atstos gražią gėlelę“, – į priekį savo suoluose palinkusioms merginoms pasakoja instruktorė.

Dauguma užaugo be tėvo

Didžiausias panašumas tarp visų Gražuolių akademijos mokinių yra tai, kad visos jos užaugo be tėvo. Našlaičių merginų karta su aukštakulniais ieško auksinių tėtukų.

Visos jos svajoja apie nuostabius vyrus, kurie bet kurią sekundę galėtų jas įsodinti į privatų lėktuvą ir nuskraidinti į savo karalystę už jūrų ir marių.

Oliona savo bute atmintinai mokosi Aleksandro Puškino eiles. Taip mergina planuoja sužavėti literatūrą mylintį milijonierių, kurį neseniai sutiko klube.

„Padeklamuosiu jas tuomet, kai jis mažiausiai to tikėsis“, – pasakoja ji, dalydamasi įspūdžiais iš praėjusio pasimatymo. Turčius kartu su ja leidosi į kelionę privačiu lėktuvu.

„Ar galite įsivaizduoti, kad lėktuve galima rūkyti, vartoti alkoholį ir susikelti kojas ant sėdynės. Nėra jokių saugos diržų! Tai laisvė. Visa tai tiesa, toks gyvenimas įmanomas ne tiktai filmuose!“ – džiūgauja Oliona. Megina su turčiumi susipažino tuomet, kai buvo pakviesta į VIP ložę.

Oliona niekada gyvenime nelaikys savęs prostitute. Skirtumas aiškus – prostitutės privalo atsiduoti bet kuriam ją pasirinkusiam. Oliona vyrus medžioja pati.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.