93 žmonių nužudymu įtariamą italę užvertė siūlymais tekėti

Daniela Poggiali gali būti viena siaubingiausių žudikių maniakių pasaulyje. 42 metų buvusi slaugė įtariama dešimčių pagyvenusių žmonių žmogžudystėmis. Nuolat besišypsanti moteris kalėjimo kameroje laukia teismo ir nė kiek neliūdi - jai dienas praskaidrina gerbėjų laiškai, kuriuose "žaviai žudikei" siūloma tekėti, skelbia "The Daily Mail".

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 29, 2014, 2:27 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 8:18 AM

"Mirties angelu" praminta Italijos slaugė buvo suimta dar spalio mėnesį po 78 metų moters, kuri mirė jos prižiūrima, skrodimo, parodžiusio, kad jos organizme buvo pavojingai daug kalio.

Taip pat pranešama, kad ji prieš pat savo pamainos pabaigą duodavo pacientams laisvinamųjų, taip norėdama pridaryti vargo pamainą perimančioms slaugytojoms.

Nuo to laiko į žiniasklaida pamažu nutekėdavo vis daugiau šios bylos detalių ir nuotraukų, kuriose ta šviesiaplaukė slaugytoja šypsosi atostogų vietose ir, regis, greta negyvų pacientų.

Umberto I ligoninė Luge Šiaurės Italijoje pradėjo tyrimą nustačiusi, kad ta slaugytoja dirbo tuo metu, kai per tris mėnesius mirė 38 iš 86 pacientų, o vidutinis mirties atvejų skaičius dirbant jos kolegoms buvo 10.

Suimta slaugė savo kaltę neigė, tačiau visus nustebino psichologų teigimu "psichopatams būdinga šypsena ir elgesiu" - vedama pareigūno į Ravenos teismą D. Poggiali laidė replikas ir šypsojosi fotografams.

Pati D.Poggiali mėgo šypsotis ir vaipytis prie ką tik mirusių pacientų kūnų, o viską fiksavo savo telefone įrengta kamera. Italijos prokurorai teigia, kad slaugė galėjo iš viso numarinti net 93 pacientus - daugiau, nei manyta iki šiol. Jei šie įtarimai pasitvirtintų, D. Poggiali išgarsėtų kaip viena siaubingiausių serijinių žudikų per visą istoriją.

Detektyvai tikina, kad D. Poggiali žmogžudystės - ne iškreipta eutanazijos forma, o "megalomaniakės su dievo kompleksu darbas". Teigiama, kad D. Poggiali ne tik žudė ją erzinusius senukus, bet ir grobė jų vertingus daiktus bei pinigus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.