AFP: 2014-aisiais įtakingiausias pasaulyje žmogus - V.Putinas

Rusijos prezidentas

Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 12, 2014, 2:46 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 7:59 AM

Džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) lyderis Abu Bakras al Baghdadi ir Nigerijos moksleivės, pagrobto Čiboko miestelyje islamistų grupuotės „Boko Haram“ taip pat buvo paminėtos tarp svarbiausių asmenybių, o šis faktas atspindi karingų grupuočių, kurių programos radikalesnės netgi už tarptautinio teroristų tinklo „al Qaeda“, iškilimą.

IS kovotojų žiauriai nužudyto amerikiečio žurnalisto Jameso Foley kenčiančių tėvų pademonstruotas nepaprastas orumas taip pat sulaukė pripažinimo sąraše, sudarytame AFP pagrindinių redaktorių po konsultacijų su daugiau negu 370 agentūros žurnalistų, dirbančių visame pasaulyje.

Diane ir Johnas Foley niekada nesiliovė kovoję dėl savo sūnaus - su AFP bendradarbiavusio reporterio, tapusio pirmuoju įkaitu iš Vakarų šalių, kuriam egzekuciją įvykdė „Islamo valstybė“. Internete paskelbtas šiurpus vaizdo įrašas išprovokavo įtūžį, paskatinusį pasiųsti JAV kariuomenę į konfliktus Irake ir Sirijoje.

AFP pernai paskelbė įtakingiausių 2013 metų žmonių sąrašą, kurį vainikavo Edwardas Snowdenas - buvęs JAV žvalgybos kontraktininkas, atskleidęs Amerikos vykdomo elektroninio šnipinėjimo mastą, taip pat Irano prezidentas Hassanas Rouhani ir pakistanietė moksleivė Malala Yousafzai, šiais metais pelniusi Nobelio taikos premiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste