Rusija pradėjo bausti gyventojus, turinčius ryšių su užsieniu

Rusijos valdžia nusprendė smogti teisingumo kūju tiems piliečiams, kurie nedeklaravo savo nuolatinės gyvenamosios vietos užsienyje ir naudojosi dviguba pilietybe. Pirmoji auka – asmuo, nepranešęs Rusijos institucijoms apie gyvenamąją vietą Estijoje, skelbia „The Moscow Times“.

Manoma, kad iki 10 milijonų rusų turi dar ir kitos valstybės pasus ar leidimus gyventi užsienyje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Manoma, kad iki 10 milijonų rusų turi dar ir kitos valstybės pasus ar leidimus gyventi užsienyje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 14, 2014, 8:21 AM, atnaujinta Jan 19, 2018, 5:54 AM

51 metų Leningrado regiono gyventojas dar 2011 metais gavo leidimą gyventi Europos Sąjungos narės – Estijos - teritorijoje, tačiau apie tai neinformavo Rusijos valdžios. Vyras buvo sučiuptas, kai bandė automobiliu kirsti Rusijos-Estijos sieną, pasinaudodamas estiškais dokumentais.

Nuo spalio mėnesio Rusijoje įsigaliojęs įstatymas numato, kad rusai, kurie nenurodo turintys antrą pilietybę ar nuolatinę gyvenamąją vietą užsienyje, galės būti baudžiami 400 valandų viešųjų darbų ar 200 tūkstančių rublių (3700 dolerių, 2986 eurų) bauda.

Tiesa, buvo palikta galimybė išvengti tokios didelės piniginės baudos. Visi, savanoriškai pranešę apie kitos šalies pilietybės turėjimą ar gyvenamą vietą užsienyje būtų baudžiami tik tūkstančio rublių (20 dolerių, 16,14 eurų bauda).

Daugiau nei 43 tūkstančiai Rusijos piliečių spalio 4 dieną atsibudo jau turėdami sumokėti baudas už pilietinius ar nuosavybės ryšius su užsienio valstybėmis. 600 tūkstančių rusų spėjo pranešti apie minėtus ryšius dar iki valstybės nustatyto laiko.

Manoma, kad iki 10 milijonų rusų turi dar ir kitos valstybės pasus ar leidimus gyventi užsienyje. Vien Estijoje tokių skaičiuojama iki 100 tūkstančių. Dviguba pilietybė Rusijoje baudžiama nuo 2004 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.