Kuria sąmokslo teorijas: teroras Paryžiuje – žydų ar CŽV darbas

Dar neatslūgus šokui bei gedului dėl kruvino teroro išpuolio Paryžiuje, kur teroristai iššaudė savaitraščio „Charlie Hebdo“ žurnalistus bei nužudė kelis pareigūnus, pasirodė kaip sniegas žiemą tokiais atvejais prognozuojamos sąmokslo teorijos, rašo tinklapis Heavy.com.

Sąmokslo teorijų šalininkai įsitikinę, kad teroro išpuolius organizuoja nes kas kiti, o CŽV ir Mossado nariai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Sąmokslo teorijų šalininkai įsitikinę, kad teroro išpuolius organizuoja nes kas kiti, o CŽV ir Mossado nariai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 8, 2015, 8:07 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 3:15 PM

Teroristai jau ne pirmą kartą smogia Vakarų šalims. Nuo Rugsėjo 11-osios išpuolių 2001-siais iki pavienių mėginimų susprogdinti lėktuvus bei išpuolių Kanadoje ir Australijoje.

Daugelių atveju buvo girdėti šiurpūs riksmai „Alahu akbar!“ (arabiškai „Dievas yra didis“). Tokiais riksmais palydimos ir Vakarų šalių įkaitų egzekucijos Sirijoje bei Irake, o įvairios, islamo vėliava besidangstančios islamistinės grupuotės nė neslepia atsakomybės ir grasina Vakarams: “tai mūsų kerštas jums, laukite – bus dar daugiau!“.

Bet žinoma, kai kuriems žmonėms visa tai tėra pasakos, akių dūmimas ir visiška apgaulė, kurią esą sukūrė tikrieji atakų organizatoriai. Įtariais žvilgsniais po detales rakinėjantys sąmokslo teorijų gerbėjai kone kiekvienoje smulkmenoje geba įžvelgti pėdsakų ir skuba neva surinktais įrodymais pasidalinti „tiesa“ su „kvailinamu pasauliu“.

Sąmokslo teorijas nepaliaujamai kuriančių žmonių vaizduotė gal ir nėra itin laki, mat įtariamųjų ratas bei priežastys – vis tos pačios. Nors išmonės trūkumu bandant pateisinti šiurpiausius teroristų išpuolius kartais tikrai neapkaltinsi. Tad kas jie – tikrieji ir šešėlyje tūnantys išpuolio Paryžiuje sumanytojai?

1-oji teorija: išpuolį organizavo Prancūzija

Tai, jog ginkluoti teroristai sugebėjo nepastebėti atsidurti pačiame Paryžiaus centre esančioje „Charlie Hebdo“ būstinėje būtent tuo metu, kai ten vyko redaktorių pasitarimas esą negali būti atsitiktinumas.

Užpuolikai tiksliai žinojo kaip ir kada patekti į pastatą, nors tokia informacija niekur neskelbiama. Be to, kaip du automatais ginkluoti ir kaukėti įtartinai atrodantys vyrai galėjo vidury dienos šlaistytis po Prancūzijos sostinės centrą, kuriame dėl terorizmo pavojaus visuomet būna daug pareigūnų?

Esą taip galėjo nutikti tik tuo atveju, jei užpuolikams visą planą gražiai parengė valdžios kontroliuojamos Prancūzijos slaptosios tarnybos. Suvilioję naivius, bet akivaizdžiai patyrusius smogikus jie leido šiems sėti paniką šalyje. Kodėl?

Tam, kad nukreiptų dėmesį nuo „tikrųjų problemų“ - smunkančios ekonomikos arba norint pateisinti karinį įsikišimą kurioje nors musulmoniškoje valstybėje. Juk lengviausia esą kontroliuoti įpykusią, emocijomis, o ne šaltu protu besivadovaujančią visuomenę.

2-oji teorija: slapta karinė operacija

Žinoma, faktas, kad užpuolikai elgėsi, lyg tikri profesionalai – gatvėje judėjo greitai, pridengdami vienas kitą, šaudydami ne serijomis, o taikliai, po vieną šūvį, taupant amuniciją, esą rodo, kad tai buvo visai ne islamistai.

Tai neva buvo karinę tarnybą atlikę, o gal ir tarnaujantys specialiųjų operacijų pajėgų kariai, kurie neatsitiktinai sugebėjo dingti į vandenį. Neva Prancūzijoje vykstančios gaudynės – tik akių dūmimas, kai gaudomi visiškai ne tie asmenys, kurie šaudė Paryžiuje. O net jei tai yra tie patys – teoriją apie kariškius esą patvirtina ir faktas, kad užpuolikai sugebėjo greitai pasprukti iš Paryžiaus.

Be to, įtarimų sąmokslo teorijų gerbėjams sukėlė ir kitos aplinkybės. Pavyzdžiui itin įtartinai neva atrodo faktas, kad šaudynės kilo vos pasirodžius islamistus pašiepiančiai karikatūrai. Juk tai toks patogus sutapimas!

Po visą pasaulį apskriejęs vaizdo įrašas, kuriame matyti kontrolinį šūvį policininkui (kuris, kaip paaiškėjo buvo musulmonas – irgi labai patogu) į galvą paleidžiantis užpuolikas neva yra klastotė. Iš kur tokioje patogioje vietoje išdygo įrašą nufilmavęs žmogus?

Kodėl jo niekas nepastebėjo, o jis sau ramiai filmavo? Ir galų gale – iš kur tos dulkės, kai pareigūnui šauna į galvą, o kraujo nesimato. Be to, judrioje Paryžiaus gatvėje darbo metu nesimato ir kitų automobilių – kaip visa tai įtartina!

3-oji teorija: žudynes organizavo CŽV arba „Mossad

Joks sąmokslo teorijų sąrašas nebus pilnas, jei jame nebus paminėtos legendomis apipintos dvi slaptosios tarnybos – JAV Centrinė žvalgybos valdyba bei Izraelio „Mossad“. Kone dėl visų pasaulio blogybių ypač musulmoniškose šalyse kaltinami amerikiečių ir Izraelio žvalgybininkai, žinoma, negalėjo neprikišti rankų ir šį sykį.

Juk esą kaip kitaip paaiškinsi, kad užpuolikai lengvai įsigijo automatinius ginklus ir net granatsvaidį? Žinoma, be „Mossad“ ir CŽV čia neapseita. Legendos apie JAV ir Izraelio slaptųjų tarnybų sąmokslus populiarios ne tik musulmoniškose šalyse, kur pasitaiko ir absurdiškų atvejų, pavyzdžiui, kai šnipinėjimu „Mossad“ buvo apkaltinti rykliai ar net gandrai.

Tad koks CŽV bei „Mossad“ tikslas būtų šį sykį? Žinoma, tradicinis: kelti sumaištį Prancūzijoje bei pasaulyje, kurstyti visuomenę, keisti jos nuomonę apie musulmonus. Taip neva bus lengva pateisinti dar vieną karinę invaziją į kurią nors musulmonišką šalį ir grobti jos išteklius. Juo labiau, kad visos teroristinės organizacijos, žinoma, yra tų pačių CŽV ir „Mossad“ kūriniai.

Įspūdingiausios tokių teorijų versijos apie JAV ir Izraelio slaptąsias tarnybas neva valdančias paslaptingas grupuotes – nuo masonų, iliuminačių iki ateivių driežažmogių kol kas nepasirodė, bent jau vertinant įvykius Prancūzijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.