Stephenas Fry paaiškino, ką sakytų Dievui, jei jį sutiktų

Vienas garsiausių ateizmo vėliavnešių, britas rašytojas, laidų vedėjas ir komikas Stephenas Fry pribloškė žurnalistą, kai išsamiai paaiškino, ką sakytų, jei sutiktų Dievą. Tokį klausimą neseniai savo partnerį vedęs homoseksualus S.Fry išgirdo iš laidos „Gyvenimo prasmė“ („The Meaning of Life“) vedėjo Gay Byrne'o.

S.Fry yra vienas garsiausių ateizmo vėliavnešių pasaulyje.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
S.Fry yra vienas garsiausių ateizmo vėliavnešių pasaulyje.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 5, 2015, 4:24 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 12:55 AM

Savaitinėje laidoje „Gyvenimo prasmė“ diskutuojama apie gyvenimo tikslus, religiją ir tai, kas nutinka po mirties. S.Fry į šou buvo pakviestas pasikalbėti apie Dievą – kaip ateistas.

„Sakykime, kad visa tai – tiesa. Po mirties patenkate prie dangaus vartų, kur jus pasitinka Dievas. Ką Stephenas Fry sakytų Dievui?“ – paklausė G.Byrne'as.

57 metų S.Fry iškart nupasakojo savo pokalbį su Dievu: „Kaulų vėžiu sergantys vaikai? Kas čia dabar? Kaip tu drįsti, Dieve? Kaip tu drįsti sukurti pasaulį, kuriame tiek daug liūdesio ne dėl mūsų kaltės? Tai neteisinga, tai – visiškas blogis.

Kodėl turėčiau gerbti kaprizingą, nesąžiningą, kvailą Dievą, kuris sukūrė pasaulį su tiek daug neteisybės ir skausmo?“

Akivaizdžiai priblokštas laidos vedėjas G.Byrne'as tuomet dar kartą paklausė S.Fry: „Ir manote, kad po tokių žodžių patektumėte į dangų?“

„Ne, net nenorėčiau. Nenorėčiau patekti į dangų laikydamasis Dievo taisyklių. Jos yra neteisingos. Jei mirčiau ir mane pomirtiniame pasaulyje pasitiktų Hadas, kiti graikų dievai, būčiau labiau patenkintas.

Senovės graikų dievai neapsimetinėjo visagaliais genijais, kurie visiems padeda ir pataria. Jei šią visatą sukūrė dievybė, tas dievas akivaizdžiai buvo maniakas. Visiškas maniakas, absoliučiai savanaudis. Ir mes turime praleisti savo gyvenimą klūpėdami ir jam dėkodami? Kas čia per dievas?“ – įsiaudrinęs aiškino S.Fry.

Parengė Gintaras Radauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar Konstitucinis Teismas apgins prezidentą?