Rusai kaip niekada priešiški Vakarams

Tęsiantis Ukrainos krizei, Rusijos gyventojai kaip niekad priešiškai žvelgia į Vakarus. Pirmadienį paskelbti „Levada“ centro atliktos apklausos rezultatai rodo, kad net 81 proc. respondentų neigiamai vertina JAV. 2014 metų sausį tokią poziciją išsakė 44 proc. rusų, praneša agentūra AFP.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 10, 2015, 6:26 AM, atnaujinta Jan 13, 2018, 4:20 PM

Dalis tų, kurie JAV ir Rusijos santykius vadina priešiškais, per tą patį laikotarpį išaugo beveik 10 kartų – nuo 4 iki 42 proc. Net tradiciškai apklausose greičiau teigiamai vertinami Rusijos santykiai su ES naujame tyrime 71 proc. respondentų buvo įvertinti neigiamai.

24 proc. rusų dvišalius santykius vadino priešiškais. Prieš metus taip manė tik 1 proc. rusų. Dėl tolesnės santykių plėtros nuomonės išsiskyrė. 40 proc. apklaustųjų buvo už santykių su Vakarais stiprinimą, 36 proc. pageidavo aiškaus Maskvos atsiribojimo nuo Briuselio ir Vašingtono.

Tokio priešiškumo Vakarams nėra buvę nuo apklausų pradžios, agentūrai AFP sakė „Levada“ centro direktorius Levas Gudkovas. Tai jis siejo ir su agresyvia propaganda valstybinėje televizijoje. Nuo jos skleidžiamos informacijos esą priklausys, kokia toliau bus piliečių pozicija. L.Gudkovas teigė esąs įsitikinęs, kad jei konfliktas toliau neaštrės ir Rusija neįsitrauks į karą su kaimyninėmis šalimis, priešiškumo Vakarams banga atslūgs.

Rusijos ekonomikai labai smogė Vakarų sankcijos. Daugelis žmonių kenčia dėl drastiško rublio nuvertėjimo. Daugeliui rusų nepatinka ir tai, kad tokia tolima šalis, kaip JAV, kišasi į Ukrainos krizę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.