Prie įvažiavimo į džihadistų valdomą miestą – kraupus reginys

Prie įvažiavimo į Irako Havijos miestą žemyn galva kabo aštuoni lavonai, virš jų plevėsuoja juoda islamistų vėliava. Naujose nuotraukose užfiksuotas naujas barbariškas „Islamo valstybės“ susidorojimas, rašo „Daily Mail“.

Prie įvažiavimo – sukabinti nužudytųjų lavonai.
Prie įvažiavimo – sukabinti nužudytųjų lavonai.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-03-07 16:23, atnaujinta 2018-01-11 07:45

Iš kadrų panašu, kad kai kurie nužudytieji dėvi karines uniformas, tačiau nėra aišku ar tai – Irako kariai.

Vienoje nuotraukoje „Islamo valstybės“ kovotojas Abu Al-Rahmanas triumfuodamas pozuoja stovi prie vieno iš nužudytųjų lavono. anksčiau šis kovotojas fotografavosi su savo aukų nupjautomis galvomis.

Anksčiau buvo pranešta, kad Irako pajėgos išstūmė „Islamo valstybės“ kovotojus iš vakarinio al Bagdadžio miesto. Irako pajėgoms pavyko įžengti į miestą po tikslių ir veiksmingų JAV vadovaujamos koalicijos oro antskrydžių.

Tuo metu penktadienį tarptautinė bendruomenė pasmerkė islamistų veiksmus asirų Nimrudo mieste Irake, kur džihadistai negailestingai naikino istorinį paveldą. Pasak Irako pareigūnų, IS ketvirtadienį pradėjo naikinti vietovę, įkurtą XIII a. pr. Kr. Jungtinių Tautų (JT) kultūros agentūros vadovas „sistemingą“ naikinimą Irake įvardijo kaip „karo nusikaltimą“.

IS grupuotė, kontroliuojanti teritorijas Irake ir Sirijoje, tvirtina, esą šventyklos ir skulptūros yra „netikri dievai“, kuriuos privaloma sunaikinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.