Internete siaučiantis džihadistas grasina sunaikinti Didįjį Beną

Grasinimais žarstęsis Jungtines Karalystės ekstremistas Abu Abdullah Britani buvo pašalintas iš populiaraus socialinio tinklo „Twitter“. Tačiau čia jis grįžo dar labiau įsiutęs: dabar džihadistas grasina susprogdinti Londono ir Paryžiaus simbolius, rašo „The Daily Mirror“

„Islamo valstybės" teroristai šįkart grasina sunaikinti Londono simbolį.<br>Reuters nuotr
„Islamo valstybės" teroristai šįkart grasina sunaikinti Londono simbolį.<br>Reuters nuotr
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 13, 2015, 5:48 PM, atnaujinta Jan 10, 2018, 12:41 PM

Džihadistas A.A.Britani pareiškė, kad teroristai kėsinasi sunaikinti Vestminsterio laikrodžio bokštą – Didijį Beną – bei Paryžiaus Eifelio bokštą.

Manoma, kad Abu Abdullah Britani slapyvardžiu dengiasi 32-vejų Abu Rahinas Razizas. Jis socialiniame tinkle „Twitter“ nuolatos skatina savo šalininkus nušluoti įžymius pastatus nuo žemės paviršiaus.

A.Razizas – ne vienintelis grasinantis sunaikinti architektūrinius pasaulio monumentus. Jo grasinimai pasirodė po to, kai kitas „Islamo valstybės“ atstovas, Abu Muhammad al-Adnana,s garso įraše paskatino susprogdinti žymiausius pasaulio pastatus. Tarp jų – Eiffelio bokštą ir Baltuosius rūmus.

A.Britani sugrįždamas į socialinį tinklą pašiepė „Twitter“ pastangas nutildyti „Islamo valstybės“ šalininkus. Ekstremistui ir ankščiau pavyko apeiti socialinio tinklo draudimus: anksčiau jis žarstėsi pasiūlymais paversti Bekingemo rūmus mečete.

Į tokius pareiškimus reaguojanti grupė „Anonymous“ pradėjo kampaniją pavadinimu „OPISIS“. Ji skirta uždaryti internetinius puslapius ir socialinių tinklų paskyras, kuriomis naudojasi islamo ekstremistai. Tokiu būdu tikimasi sustabdyti skaitmeninę jų propagandos mašiną.

Vis dėl to, kai kurie programišiai tikina, kad lazda turi du galus. Programišiai aktyvistų grupėje „Global Vigilance" teigė, kad išmetus ekstremistus iš socialinio tinklo „Twitter" tapo sunkiau identifikuoti jų internetines vadeivas ir rinkti informaciją, kuri padėtų juos sulaikyti.

„Uždaryti socialinių tinklų paskyras yra prasta idėja, nes tokiu būdu mes stebime ekstremistus ir renkame apie juos informaciją“, – sakė grupuotės atstovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.