B. Obama patarė jaunimui: štai apie ką turėtumėte galvoti

Apie permainas mėgstantis kalbėti JAV prezidentas Barackas Obama dar prieš savo pirmąją kadenciją sulaukė daug paramos iš jaunosios kartos. Dabar Amerikos lyderis pažėrė kritikos jauniems žmonėms, kurie esą kalba per daug apie tai, kad reikia legalizuoti marihuaną, bet pamiršta svarbesnius dalykus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-03-17 10:48, atnaujinta 2018-01-09 18:27

Išskirtiniame interviu JAV televizijos kanalui „Vice News“ B. Obama kreipėsi į jaunąją auditorija, kuri daugiausiai ir žiūri šį per kelerius metus sparčiai išpopuliarėjusį kanalą.

Užsiminus, kad jauni žmonės B. Obamos administraciją atsimintų nebent dėl jo sprendimo legalizuoti marihuaną JAV prezidentas kaip mat išklojo savo nuomonę.

„Pirmiausiai marihuana neturėtų būti jaunų žmonių prioritetas, – teigė B. Obama, kuris būdamas jaunas pats pūtė „žolę“, – Jaunime, aš suprantu, kad jums tai svarbu, bet gal pirmiausiai vertėtų pagalvoti apie klimato kaitą, ekonomiką, karą ir taiką ir tik tada apie marihuaną“.

Jis pripažino, kad pritaria marihuanos dekriminalizacijai, tačiau nenori skatinti lengvųjų narkotikų vartojimo. Tačiau svarbiau, anot JAV prezidento dabar kalbėti apie klimato kaitą, nes su rimtomis pasekmėmis ateityje susidurs dabartinis jaunimas.

Atsakydamas į nesyk nusišnekėjusio senatoriaus Jameso Inhofe'o kritiką, kad klimato kaita tėra pramanas B. Obama pripažino, kad įtikinti klimato kaitos egzistavimu yra itin sunku.

„Kalbu su savo dukromis – joms 16 ir 13 metų. Jos supranta tuos dalykus geriau, nei mano kartos žmonės. Visada bus besipriešinančių ir turės pasikeisti karta, ir respublikonai turės pasikeisti, kol dar ne per vėlu. Tas pasipriešinimas kol kas yra iš dalies dėl ekonominių priežasčių – Kongrese energetikos komitete sėdi žmonės, kurie iš naftos pumpavimo uždirba daug pinigų“, – sakė B.Obama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.