Rusijos užsieniečių legionas: bedarbius vilioja pasu ir rubliais

Neturtingiausioje buvusios Sovietų sąjungos respublikoje – Tadžikistane vienas darbdavys pateikė viliojantį pasiūlymą vietos jaunuoliams: stokite į Rusijos kariuomenės gretas ir gausite ne tik gerą atlyginimą, bet ir pilietybę, skelbia „Moscow Times“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 17, 2015, 12:26 PM, atnaujinta Jan 9, 2018, 5:43 PM

Tadžikistane įkurta Rusijos 201-oji bazė jau ne vienerius metus suteikia darbo vietos gyventojams. Tačiau iki šiol jie negalėdavo kautis už Rusiją su šios šalies vėliava. Dabar, regis, viskas keičiasi.

Po to, kai Vladimiras Putinas dar sausio 2-ąją pasirašė įsaką dėl leidimo užsieniečiams kautis už Rusiją, pamažu įsibėgėja ir verbavimo kampanija.

Laikas kaip tyčia sutampa su vis netylančiais pranešimais, kad Ukrainoje kovėsi apie 7 tūkst. Rusijos karių, suvežtų iš tolimiausių Rusijos kampelių. Esą į Ukrainą kariauti separatistų pusėjo buvo mesti ir kariai iš 201-osios bazės Tadžikistane, o atsilaisvinusias vietas reikėjo užpildyti.

„Rusijai reikia naujų rekrūtų iš Tadžikistano. Dauguma jų nori gauti pilietybę ir mes jiems tokią galimybę suteikiame – pasirašę sutartį dėl tarnybos tadžikai supaprastinta tvarka gauna rusiškus pasus, be to, gali lengvatinėmis sąlygomis per kariuomenę gauti paskolą“, – teigė Rusijos centrinės karinės apygardos atstovas Jaroslavas Roščiupkinas.

Be to, tadžikus Rusijos armija vilioja patraukliais atlyginimais: jie gali tikėtis uždirbti nuo 17 tūkst. rublių iki 70 tūkst. rublių ( nuo 260 iki daugiau nei 1 tūkst. eurų) per mėnesį.

Tadžikistane vidutinis atlyginimas siekia vos 170 eurų per mėnesį. Tiesa, susiviliojusių pilietybe ir pinigais skaičius, anot J. Roščiupkino yra valstybės paslaptis.

Tokioms Rusijos vilionėms jau nebeprieštarauja ir Tadžikistano valdžia, nors dar iki kovo šalyje galiojo įstatymai, numatantys iki 20 metų kalėjimo tadžikams už kariavimą svetimos šalies armijos gretose. Rusijai buvo padaryta išimtis. Nedarbo lygis Tadžikistane yra itin aukštas, o per milijoną tadžikų – apie pusę darbingo amžiaus vyrų dirba Rusijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?