„Islamo valstybė“ stojo į kovą su cezario pjūviais

„Islamo valstybė“ susirado naują priešą. Dabar teroristinė grupuotė kovoja su jos kontroliuojamose teritorijose Sirijoje nėščiosioms atliekamais cezario pjūviais.

Pagal naujas griežtas taisykles, gydytojai, kurie už cezario pjūvį nepaims pinigų, bus nubausti.<br>„Reuters“/ „Scanpix“ nuotr.
Pagal naujas griežtas taisykles, gydytojai, kurie už cezario pjūvį nepaims pinigų, bus nubausti.<br>„Reuters“/ „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 28, 2015, 4:20 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 1:58 AM

Juos teroristai laiko ydinga Vakarų praktika, kuri atneša nuosmukį į arabų kraštus, rašo „Daily Mail“.

Grupuotei dirbantiems gydytojams įsakyta už šią operaciją iš gimdyvių prašyti 15 tūkst. Sirijos svarų – vidutinio dviejų mėnesių Sirijos darbininko atlyginimo.

Pagal naujas griežtas taisykles, gydytojai, kurie už cezario pjūvį nepaims pinigų, bus nubausti, bausmių pobūdis nenurodomas.

Šiuo įsaku tikimasi, kad ligoninės atliks mažiau likusiame pasaulyje įprastų operacijų.

Tačiau dabar aukštos kainos privers sires, kurios neturi pinigų, kęsti skausmingus gimdymus. Tarp islamo dvasininkų auga nepasitenkinimas vakarietiška ginekologijos raida ir ypač motinomis, kurios nori gimdymo metu patirti mažiau skausmo. Jos yra laikomos „per daug išlepintomis“.

Vienas dvasininkų neseniai teigė, kad cezario pjūvių dažnėjimas Artimuosiuose Rytuose rodo sąmokslą prieš nėščiąsias musulmones.

„Norėčiau atkreipti dėmesį į fenomeną, kai daug akušeriais dirbančių vyrų ir moterų ligoninėse yra per daug suinteresuoti, kad gimdymai vyktų chirurginiu būdu, atliekant cezario pjūvį.

Bijau, kad tai gali būti sąmokslas prieš musulmonus, nes kuo daugiau gimdymų vyksta tokiu būdu, tuo labiau susilpninama pilvo oda, o nėštumas moteriai tampa pavojingesnis arba ji iš viso nebegali pastoti“, – rašė dvasininkas Muhammadas ibn Saalihas al Uthaymeenas.

Anot jo, kai kurie žmonės jam pasakojo, kad moterys, kurioms nepasiūloma jokia alternatyva cezario pjūviui, neva vyksta į privačią ligoninę ir gimdo natūraliai.

„Islamo valstybės“ lyderiai jau kurį laiką siekia savo valdomoje teritorijoje sukurti modernią sveikatos priežiūros sistemą ir į Siriją bei Iraką kviečia specialistus iš viso pasaulio.

Šiemet grupuotė pranešė apie Medicinos fakulteto atidarymą Šiaurės Sirijos mieste Rakoje. Ten gydytojai gali būti apmokomi vos per trejus metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.