Rusų vaikai jau kviečiami į Š.Korėjos propagandines stovyklas

Rusija viliojo Lietuvos vaikus pas save į propagandines stovyklas. O kai kuriems jauniesiems rusams teks atlaikyti dar didesnį propagandos spaudimą. Ne Lietuvoje, o Šiaurės Korėjoje.

Šiltėjant santykiams tarp Rusijos ir Šiaurės Korėjos, diktatorius Kim Jong-unas bus labai laukiamas svečias Maskvoje, o rusų vaikai – Pchenjane.<br>„Reuters“ nuotr.
Šiltėjant santykiams tarp Rusijos ir Šiaurės Korėjos, diktatorius Kim Jong-unas bus labai laukiamas svečias Maskvoje, o rusų vaikai – Pchenjane.<br>„Reuters“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„The Moscow Times“ ir „Lietuvos rytas“

Apr 2, 2015, 8:57 AM, atnaujinta Jan 7, 2018, 6:06 PM

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong-unas vyks į Rusiją minėti Pergalės dienos, o rusų vaikai jau kviečiami vasarą į Šiaurės Korėjos stovyklas. Tokie mainai gali pasirodyti keisti tik iš pirmo žvilgsnio, mat abi Vakarų atstumtos šalys dabar bičiuliaujasi kaip niekada anksčiau.

Rusijoje dirbantis aukšto rango Šiaurės Korėjos diplomatas Im Cheon Ilas rusų vaikams turi išskirtinį pasiūlymą.

Diplomatas kviečia juos praleisti vasaros atostogų Šiaurės Korėjos jaunimo stovyklose, taip siekiant dar labiau sustiprinti ryšius tarp šių dviejų šalių.

Nachodkos mieste dirbantis Šiaurės Korėjos generalinis konsulas tokį pasiūlymą pateikė per susitikimą su Jakutijos Respublikos užsienio reikalų ministru Vladimiru Vasiljevu.

Susitikę diplomatai taip pat aptarė, kaip galėtų paskatinti turizmą ir prekybą tarp šių dviejų valstybių.

„Rusija ir Šiaurės Korėja tradiciškai palaiko draugiškus ryšius, tačiau dabar politiniai santykiai tarp mūsų šalių plėtojasi produktyviau negu bet kada anksčiau“, – buvo rašoma viešame pareiškime oficialiame Jakutijos vyriausybės atstovų internetiniame puslapyje.

Rusija ir Šiaurės Korėja pastaruoju metu bičiuliaujasi kaip niekada artimai. Vakarams pasmerkus Vladimiro Putino veiksmus, užtarimo bei diplomatinės ir ekonominės paramos jis ėmė ieškoti Rytuose.

Dabar Šiaurės Korėja ir Rusija stengiasi plėtoti diplomatinius, verslo ir kultūrinius ryšius, lyderiai dalyvaus ir svarbiausiuose minėjimuose valstybių sostinėse – Maskvoje ir Pchenjane.

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong-unas ketina šią gegužę atvykti į Maskvoje vyksiančius Pergalės dienos minėjimus, kuriuos dėl konflikto Ukrainoje ignoruoja daugybė Vakarų lyderių.

Maža to, Šiaurės Korėjos naujienų agentūra kovo pradžioje pranešė, jog 2015-uosius skelbia draugystės su Rusija metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.