R. Kadyrovas sutinka duoti parodymus B. Nemcovo byloje

Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas ketvirtadienį pranešė esąs pasiruošęs duoti parodymus Rusijos opozicijos lyderio Boriso Nemcovo nužudymo byloje, pranešė naujienų agentūra „Interfax“.

Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas pranešė esąs pasiruošęs duoti parodymus Rusijos opozicijos lyderio Boriso Nemcovo nužudymo byloje.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas pranešė esąs pasiruošęs duoti parodymus Rusijos opozicijos lyderio Boriso Nemcovo nužudymo byloje.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 1, 2015, 2:24 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 6:38 AM

„Esu pasiruošęs duoti parodymus ir su malonumu tai padarysiu. Nematau dėl to jokių problemų, ypač jeigu to reikalauja jo vaikai“, – sakė Kremliaus patikėtiniu vadinamas R.Kadyrovas radijo stočiai „Govorit Moskva“.

Čečėnų lyderis taip pat teigė norintis žinoti, kokius klausimus jam užduotų B.Nemcovo advokatai.

Opozicionieriaus vaikams atstovaujantis teisininkas Vadimas Prochorovas praėjusią savaitę paprašė tyrėjų apklausti aukšto rango pareigūnus iš Čečėnijos.

„Mes Tyrimų komitetui perdavėme prašymą apklausti Čečėnų respublikos vadovą Ramzaną Kadyrovą, Aukščiausiosios Dūmos narį Adamą Delimchanovą, Federacinės tarybos narį Suleimaną Geremejevą, „Sever“ bataliono vadą Alibeką Delimchanovą ir jo pavaduotoją Ruslaną Geremejevą“, – sakė V.Prochorovas.

Advokatas teigė tikintis, kad tyrimas yra trikdomas būtent Čečėnijos.

„Tyrėjai dirba gerai, tačiau jų veiksmams trukdo asmenys iš Čečėnijos teritorijos. Pavyzdžiui, tyrėjams nepavyko aptikti R.Geremejevo buvimo vietos“, – sakė teisininkas.

Anksčiau skelbta, kad ikiteisminio B.Nemcovo žūties tyrimo terminas pratęstas iki rugpjūčio 28 dienos.

Maskvos Basmano rajono teismas leido suimti penkis įtariamuosius byloje. Zauras Dadajevas yra įtariamas paleidęs mirtinus šūvius ir dėl to neva prisipažino, o Anzoras Gubaševas, Chamzatas Bakchajevas, Šadidas Gubaševas ir Temerlanas Eskerchanovas savo kaltę neigia.

Z.Dadajevo prisipažinimas užfiksuotas bylos dokumentuose, tačiau jis pats neigia bendradarbiavęs su tyrėjais. Įtariamojo teigimu, kovo 5 dieną jis buvo pagrobtas ir priverstas Tyrimų komitete pasirašyti prisipažinimą.

„Jeigu tyrėjai nustatys, kad Z.Dadajevas yra žudikas, jis turi keliauti į kalėjimą. Jeigu žmogus įvykdo nusikaltimą, jis turi už tai atsakyti“, – sakė R. Kadyrovas.

Opozicijos lyderis B.Nemcovas buvo nužudytas vasario 27 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.