Su JAV kariais dirbo šių laikų daktaras Frankenšteinas

2000 metais baigęs tarnybą JAV kariuomenėje, daktaras Johnas Henry Hagmannas įkūrė kompaniją „Deployment Medicine International“, kuri mokė tūkstančius karių ir karo medikų, kaip tinkamai neutralizuoti sužeidimus mūšio lauke. Bendrovė, kurios veiklą finansuoja ir JAV federalinė vyriausybė, buvo jau seniai kritikuojama dėl to, kad per eksperimentus specialiai žalojamos kiaulės. Bet dabar aiškėja, kad bandymai buvo atliekami ir su žmonėmis, skelbia „Reuters“.

J.H.Hagmannui greičiausiai bus panaikinta medicininės veiklos licencija.<br>„Reuters“/ „Scanpix“ nuotr.
J.H.Hagmannui greičiausiai bus panaikinta medicininės veiklos licencija.<br>„Reuters“/ „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-06-12 08:28, atnaujinta 2017-11-23 00:32

Gyvūnų teisių gynėjai jau kuris laikas skambino pavojaus varpais dėl J.H.Hagmanno darbo metodų. Jis naudojo gyvas kiaules, kurias sužalodavo, taip simuliuodamas sužeidimus per mūšį. Aktyvistų teigimu, tai – nereikalingas žiaurumas.

Tačiau Virdžinijos valstijos sveikatos apsaugos sistemos pareigūnų atliktas tyrimas parodė, kad kiaulės buvo ne vieninteliai šio šiuolaikinio Frankenšteino eksperimentų subjektai.

Esą per karinio personalo mokymus 2012-2013 metais J.H.Hagmannas kariams duodavo narkotikų ir stipraus alkoholio, o tuomet nurodydavo jiems atlikti vienas kitam makabriškas medicinines procedūras.

59-erių J.H.Hagmannas dabar kaltinamas tuo, kad mažiausiai dešimčiai mokytų karių davė ketamino. Virdžinijos medicinos tarybos teigimu, šis instruktorius mokiniams liepdavo įvesti kateterius į kitų karių genitalijas. O kartą dviem apsvaigintiems kariams buvo užblokuoti į varpą einantys nervai.

J.H.Hagmannas taip pat esą buvo įrengęs vadinamąsias „šoko laboratorijas“ – jis paimdavo kraujo iš karių, tuomet juos patikrindavo dėl patirto šoko organizmui ir perpildavo jiems kraują atgal.

Galiausiai ataskaitoje taip pat tvirtinama, kad daktaras 2013-ųjų liepą „asmeniniais tikslais ir siekdamas seksualinio pasitenkinimo“ išnaudojo du jo bendrovės kursų dalyvius.

J.H.Hagmanno veiklos licencija buvo sustabdyta dar kovą, o birželio 19 dieną, po specialaus Virdžinijos medicinos tarybos posėdžio, gali būti apskritai panaikinta.

Parengė Gintaras Radauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.