Kremlius priglaudė uolų masonų medžiotoją

Maskvos finansuojamos televizijos „Russia Today“ turinys tikriausiai jau nestebina – čia įvairiomis kalbomis skleidžiama Rusijai palanki propaganda. Bet, pasirodo, kanalas korespondentu įdarbinęs ir atsidavusį Laisvųjų masonų – iliuminatų – seklį.

Sąmokslo teorijų fanatikas T.Goslingas Kremliaus finansuojamo kanalo „Russia Today“ eteryje kalba apie neva tikruosius pasaulio valdovus iliuminatus.
Sąmokslo teorijų fanatikas T.Goslingas Kremliaus finansuojamo kanalo „Russia Today“ eteryje kalba apie neva tikruosius pasaulio valdovus iliuminatus.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-07-11 05:00, atnaujinta 2017-10-26 21:30

Netrukus po Prancūzijos revoliucijos monarchijos rėmėjai įtikėjo, kad siautulingas permainas įvykdė slaptos Laisvųjų masonų ložės.

Legendos apie paslaptingą broliją greitai paplito po Europą ir nesitraukia iki šiol.

Apie masonus XIX amžiuje kalbėjo net mokytojai katalikiškose Prancūzijos mokyklose, vėliau – Vokietijos naciai.

Dabar didžiausių pasaulio valstybių lyderiai apie iliuminatus nebekalba – tik Gazos Ruožą valdančios teroristinės organizacijos „Hamas“ vadovybė.

Tačiau pavienių sąmokslo teorijų entuziastų, žinoma, nestinga. O kai kuriems jų net suteikiamas eteris ir priėjimas prie šimtamilijoninės auditorijos – antai Kremliaus finansuojamoje televizijoje „Russia Today“ darbuojasi Tony Goslingas.

Tyrinėja pasaulinius sąmokslus

Šis britas turi skiltį kanalo tinklalapyje ir reguliariai pasirodo televizijos laidose – jose vyras pristatomas kaip tiriamosios žurnalistikos asas, istorikas ir kovotojas už socialinį teisingumą.

Iš tiesų T.Goslingui nė vieno šių nuopelnų priskirti negalima. Mat jis yra itin uolus sąmokslo teorijos, esą pasaulį slapta valdo suktieji iliuminatai, gerbėjas ir eteryje netgi cituoja „Siono išminčių protokolus“.

Šių XX a. pradžioje Rusijos imperijoje išleistų tekstų Bristolyje gyvenantis britas netgi nevadina antisemitine klastote ir kviečia žiūrovus analizuoti jų turinį.

Be to, kaip teigia ir „Russia Today“, ir pats T.Goslingas, pastaruosius 20 metų tyrinėja slaptas Tarptautinių susitarimų banko machinacijas ir, žinoma, skelbia pasauliui apie Bilderbergo klubo susitikimus.

Sąmokslo teorijų gerbėjai jau daug metų tvirtina, kad į Bilderbergo klubo, kurį jie, beje, vadina „pasaulio vyriausybe“, konferencijas kasmet atvyksta tamsiosios korporacijų, žiniasklaidos priemonių ir bankų jėgos. Jos esą dalijasi pasaulio turtą.

Kaltina tamsiąsias jėgas

Nors anksčiau tokie T.Goslingo tyrimai atsidurdavo kelių šimtų žmonių skaitomuose tinklalapiuose, „Russia Today“ kilniaširdiškai jam suteikė didžiulę tarptautinę platformą.

Dabar britas gali laisvai ir išsamiai svarstyti apie Laisvuosius masonus ir tarptautinius sąmokslus užvaldyti pasaulį. O įsijausti nesunku.

Pavyzdžiui, šiemet T.Goslingas buvo pasiųstas į Didžiojo septyneto susitikimą Vokietijoje, Bavarijoje. „Russia Today“ išsamiai nušvietė renginį, nes jame buvo daug kalbama apie Rusijos agresiją Ukrainoje.

Regis, T.Goslingui tai buvo puiki proga iš tikrųjų išbandyti žurnalistiką aukščiausio lygio susitikime. Bet jis liko ištikimas sau ir pareiškė, jog į Bavariją suvažiuota todėl, kad „taip patogiau šios Vokietijos žemės iliuminatams“.

Panašiai britas reiškiasi jau senokai. Pernai gruodį jis „Russia Today“ eteryje pareiškė, kad Vakarų žiniasklaida, vien pranešdama apie Rusijos ekonomines problemas, vykdo masonų, kurie nori pakenkti Kremliui, valią.

Tokių pasvarstymų sąrašas ilgas. Paklaustas apie riaušes JAV mieste Fergusone, T.Goslingas apkaltino „kriminalinį elitą“ Amerikos vyriausybėje. Esą tas pats elitas prisidėjo prie Martino Lutherio Kingo žmogžudystės 1968 m.

Laikydamasis „Russia Today“ tradicijos, jis taip pat dėl visų pasaulio negandų kaltina Vakarus. Sprogdinimus 2005 metų liepos 7-ąją Londone surengė britų užsienio žvalgybos tarnyba MI6, o JAV Centrinė žvalgybos valdyba rėmė Vokietijos nacius.

Šaltiniai? O kam jie? Vakarų žvalgyba esą prisidėjo prie kone visų garsenybių mirčių pastaraisiais dešimtmečiais – princesės Dianos, Yassero Arafato, Slobodano Miloševičiaus, Jimi Hendrixo, Johno Lennono, Michaelo Jacksono.

„Visus juos nužudė jėgos, tūnančios tamsiuose NATO šalių karinės žvalgybos tarnybų pakraščiuose“, – vienoje laidoje teigė T.Goslingas.

Net norvegui Andersui Behringui Breivikui 2011 metais įvykdyti siaubingą dvigubą išpuolį Osle ir Utiojos saloje esą padėjo sąmokslininkai iš aukščiausių šalies politikos ir žiniasklaidos sluoksnių.

Informacinio karo dalis

Natūralus klausimas: ar tikrai „Russia Today“ nedaro klaidos bendradarbiaudama su tokiu akivaizdžiu pamišėliu?

Tikrai ne. Pirmiausia kanale apstu ir daugiau vadinamųjų ekspertų, kurie laisvalaikiu vaikšto į neonacių susitikimus ir viešai svarsto, kad popiežius yra ateivis.

Be to, Rusija nuo pat krizės Ukrainoje pradžios aktyviai vykdo agresyvią informacinę kampaniją prieš Vakarus. Tokio propagandinio karo tikslas – paskleisti nepasitikėjimą tradicine vyraujančia žiniasklaida.

O kalbėti apie Laisvuosius masonus ir Bilderbergo klubą parankiau negu neigti Holokaustą arba aiškinti, kad 2001 metų rugsėjo 11-osios išpuoliai JAV buvo suplanuoti Vašingtone.

Jeigu pastarosiomis nesąmonėmis patikėti sunku, iliuminatai – patraukli legenda.

Juk paslaptingo elito aukos yra visi – baltieji, juodaodžiai, musulmonai, žydai, krikščionys. Tai turbūt ir svarbiausia: kad pasitikėti galima tik T.Goslingu. Visi kiti – iliuminatai. („The Daily Beast“, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.