Lenkija šokiruota: garsiausias žudikas pedofilas nusprendė vesti

Pirmuosiuose Lenkijos žiniasklaidos puslapiuose atsidūrė žinia, kad specialiojo arešto vietoje laikomas garsiausias šalies žudikas maniakas Mariuszas Trynkiewiczius nusprendė vesti.

Lenkija šokiruota: garsiausias žudikas pedofilas nusprendė vesti.
Lenkija šokiruota: garsiausias žudikas pedofilas nusprendė vesti.
Lenkija šokiruota: garsiausias žudikas pedofilas nusprendė vesti.
Lenkija šokiruota: garsiausias žudikas pedofilas nusprendė vesti.
Lenkija šokiruota: garsiausias žudikas pedofilas nusprendė vesti.
Lenkija šokiruota: garsiausias žudikas pedofilas nusprendė vesti.
Daugiau nuotraukų (3)

Eldoradas Butrimas, specialiai lrytas.lt, Varšuva

Oct 23, 2015, 1:25 PM, atnaujinta Oct 8, 2017, 7:54 AM

Visuomenę nustebino ne tiek pranešimas, kad nepagydomu pedofilu pripažintas 53 metų maniakas turi sužadėtinę, bet informacija, jog išrinktoji yra simpatiška mergina. Anot Lodzės dienraščio „Dziennik Łódzki“, keturis berniukus prieš 26 metus išprievartavęs ir nužudęs M.Trynkiewiczius susižadėjo su trisdešimtmete varšuviete. Vietos žiniasklaidoje pasigirdo siūlymų, kad Gostynino gyvenvietėje esančio specialaus Teisminės psichiatrijos centro (TPC), kuriame laikomas M.Trynkiewiczius, medikai ištirtų ir jo širdies damą.

Lenkijos gyventojai negali patikėti, kad kraupius nusikaltimus vykdžiusį vyrą, kurį nuo keturgubos mirties bausmės išgelbėjo vien tokios bausmės įstatyminis panaikinimas, galėjo kas nors pamilti. Sociologai ir psichologai teigia kol kas esantys bejėgiai atsakyti, kas susiejo šią porą, ir priminė, jog atvejai, kai moterys įsimyli žudikus, nėra tokie jau reti.

Pernai pasaulį apskriejo žinia, kad vesti nusprendė vienas garsiausių JAV nusikaltėlių, iki gyvos galvos kalėti už septynių žmonių nužudymą nuteistas Charlesas Mansonas. 80 metų maniako išrinktąja tapo 27 metų Elaine Burton.

Nors 54 metais jaunesnė mergina visus įtikinėjo, kad dar būdama paauglė susižavėjo Ch.Mansono idėjomis ir jį pamilo, vestuvės buvo atšauktos. Mat paaiškėjo, kad mergina taip norėjo rasti pasipelnymo šaltinį – planavo po mirties vyro lavoną paguldyti į stiklo karstą ir kviesti turistus jo lankyti.

Varšuvoje įtarinėjama, kad M.Trynkiewicziaus vestuvės irgi gali būti gudrus planas, kaip merginai išgarsėti arba padėti maniakui išeiti į laisvę. M.Trynkiewiczius jau prieš metus turėjo būti paleistas į laisvę, nes atsėdėjo šalyje galiojančią maksimalią 25 metų kalėjimo bausmę.

Dėl visuomenėje kilusios paniškos baimės Seimas tada skubiai priėmė įstatymą, leidžiantį M.Trynkiewiczių izoliuoti visam laikui specialioje gydymo įstaigoje.

Psichologai neatmeta galimybės, kad minėta varšuvietė galėjo pamilti M.Trynkiewiczių, kurį net teisėjai pavadino labai inteligentišku, menui gabiu žmogumi. Kalėjime M.Trynkiewiczius žymiai pranoko kitus nuteistuosius – redagavo sienlaikraštį, tapė paveikslus, kūrė eilėraščius ir juos, pasirašęs slapyvardžiu, net sugebėjo išspausdinti šalies spaudoje.

Gostynino TPC darbuotojai pasakojo, kad maniaką lankanti varšuvietė teigia jį mylinti ir įsižeidžia, kai kas nustebęs primena, kad tai keturių vaikų žudikas. Porelė po TPC patalpas vaikšto susikibusi už rankų, atvirai reiškia jausmus.

Teisininkams kelia įtarimų tai, kad sėdėdamas kalėjime M.Trynkiewiczius buvo prasitaręs, jog jį domina tik vyrai, o labiausiai paaugliai, ir negarantavo, kad nieko daugiau neišprievartaus ar nenužudys.

M.Trynkiewiczių tyrę teisminės kriminologijos ekspertai tvirtina, kad šis inteligentų šeimoje užaugęs ir labai apsišvietęs žmogus yra gabus manipuliuotojas. Nužudęs vaikus jis bandė nuo savęs įtarimus nustumti inscenizuodamas satanistinį nusikaltimą.

Maniakas vaikų lavonus lauže paguldė trikampio forma ir paskleidė gandus, esą berniukus per apeigas sudegino satanistai.

Be to, vieno nužudyto berniuko motinai jis laišku nusiuntė kuokštą vaiko plaukų ir pareiškė, kad jį pagrobė satanistai. Jei negaus išpirkos, nužudys.

Reikalaujamus pinigus tėvai padėjo nurodytoje vietoje, tačiau jų niekas neatėjo pasiimti. Per teismą paaiškėjo, kad fizinio lavinimo mokytoju dirbęs M.Trynkiewiczius berniukus, einančius po maudynių upėje namo, į savo butą atsiviliojo pažadėjęs parodyti įspūdingą pašto ženklų kolekciją.

Tardytojams jau suimtas maniakas pasakojo, kad vaikus užbadė peiliu todėl, kad šie nenorėjo žiūrėti pašto ženklų ir skubėjo namo valgyti pietų.

Vaikus nužudęs maniakas kaip niekur nieko nuėjo pietauti pas savo motiną, o naktį lavonus nunešė į rūsį. Po keleto dienų iš rūsio pasklido smarvė, tad maniakas vaikus tėvo mašina nuvežė į mišką ir padegė.

Per teismą M.Trynkiewiczius pareiškė, kad jo gyvenimą aukštyn kojomis apvertė kunigas, kuris jį, bažnyčioje patarnavusį dešimtmetį, išnaudojo lytiškai, todėl vėliau moterys jo esą nedomino, o susijaudindavo pamatęs vien paauglius.

Teismo procesas Lodzėje vyko tik aštuonias dienas, mat šalies vadovai bijojo, kad prie teismo pastato besirenkanti žmonių minia neimtų iš nekantrumo kelti riaušių.

Manoma, kad dėl tos priežasties M.Trynkiewiczius nebuvo paskelbtas psichikos ligoniu, o į apklausą nebuvo iškviestas ir minėtas kunigas.

Vis dėlto riaušių neišvengta: pirmą teismo dieną minia apvertė pareigūnų mašiną, nes manė, kad ja vežamas maniakas. Jį į teismą teko vežti paslapčia, įvesti pro atsarginį įėjimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.